Stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht 03-08-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Een kwart te snel

UTRECHT Dinsdagavond 2 augustus hield de politie een radarsnelheidscontrole op de J.M. de Muinckkeizerlaan. Van 19.00 tot 21.00 uur werden 310 voertuigen gecontroleerd en reden 80 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur.

Winkeldievegge

UTRECHT Dinsdagmiddag om 15.45 uur werd een 32-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw winkelde met vier kinderen in een winkel aan de Beneluxlaan. Zij kocht kleding, maar betaalde daar een deel niet van. Personeel hield de vrouw aan en wachtte de komst van de politie af. Agenten namen de vrouw voor verhoor mee naar het politiebureau en zorgden ervoor dat de kinderen werden opgehaald. Het bleek dat de vrouw ook een valse naam had opgegeven. Proces-verbaal is opgemaakt.

Dealer aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag 3 augustus hield de politie een verdachte van het overtreden van de opiumwet aan.

Omstreeks 02.20 uur werd de 35-jarige man uit Utrecht aangehouden, omdat agenten hadden gezien dat hij die nacht drugs had verkocht aan gebruikers. Bij de man werden harddrugs, geld en mes aangetroffen. Hij is ingesloten en proces-verbaal is opgemaakt. Op het politiebureau bleek dat de Utrechter nog 42 dagen detentie tegoed had. Hij is ingesloten.

Baldadige 45-jarige

UTRECHT - In de nacht van dinsdag op woensdag 3 augustus kreeg een 45-jarige man uit De Meern een bekeuring voor baldadigheid. De man schopte om 00.25 uur op de Mariaplaats zonder enige aanleiding tegen een prullenbak op het moment dat agenten hem passeerden.

Lastige klant

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een lastige klant aangehouden. Omstreeks 16.45 uur liep een 36-jarige man uit Utrecht in een winkel aan het Gildekwartier. De man werd hier opeens erg agressief en sloeg een kaartenrek omver. De politie werd gewaarschuwd en de verwarde man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Brutale roof

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een vrouw bestolen van haar laptop. Omstreeks 18.15 uur kwam een 35-jarige vrouw uit Doorn na haar werk bij haar auto op de Uniceflaan. Zij plaatste haar laptop in de kofferbak van haar auto en stapte in. Plotseling werd de achterruit van de auto ingeslagen en een onbekend persoon pakte de laptop weg. De vrouw begon hard te gillen en zag een verdachte vervolgens hard wegrennen in de richting van een scooter die iets verderop stond. De bestuurder en de berover reden vervolgens hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo; 0900-8844.

Nepwapens

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een man aan gehouden omdat hij een niet van echt te onderscheiden vuurwapen in zijn bezet had. Omstreeks 00.05 uur reden agenten langs een groepje jongens aan de Korte Rozendaal. Een agent zag dat een van de jongens, een 18-jarige man uit Utrecht, een langwerpig voorwerp in zijn broeksband had zitten. De man werd gecontroleerd en hij bleek een niet van echt te onderscheiden speelgoedwapen bij zich te hebben. Op de bank waar de jongens op zaten lag zon zelfde wapen. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Op het bureau bleven de wapens achter. De man verklaarde de wapens mee te hebben genomen na een vakantie in Kroatië en deze voor de lol bij zich te hebben.