Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


3 augustus 2005


Harfsen - met hoogwerker van dak


Een 60-jarige man uit Heerde is dinsdagochtend met een hoogwerker van de brandweer Deventer van het dak van een woning aan de Bielderweg gehaald, nadat hij ongelukkig was komen te vallen. De man was omstreeks 10.35 uur bij zijn dochter aan het werk en maakte gebruik van een ladder. Waardoor het mis ging is niet bekend, maar bij de val brak het slachtoffer zijn enkel en nadat hij door ambulancepersoneel gestabiliseerd was kon de brandweer hem naar de begane grond transporteren. De volgende rit ging naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.


Twello - vernieling klok


Onbekenden hebben in het weekend bij een bedrijf aan de H. W. Iordensweg een klok met bijbehorende thermometer vernield. Beide voorwerpen staan voor het pand en onder de klok werd nog wel het voorwerp aangetroffen waarmee de vernieling gepleegd was: een steen.


Lochem - controles


82 km in plaats van 50, dat was de hoogst gemeten snelheid bij een controle op de zutphenseweg. Er werden 6 bestuurders bekeurd en de overige 44 passanten hielden zich netjes aan de snelheid.
Daarnaast werden nog 5 bestuurders bekeurd omdat zij hun autogordel niet droegen.


Wilp - rijbewijs kwijt bij snelheidscontrole


Ageten hielden gisteren namiddag een snelheidscontrole bij de kruising Steilerweg / Kneuterstraat. Een 24-jarige vrouw maakte het dusdanig bont, dat haar rijbewijs werd ingevorderd. Zij reed 110 km terwijl zij maar 60 mocht rijden. Naast haar werden nog 7 passanten bekeurd.


Lochem/Borculo/Eibergen


Met zeven man werd dinsdagavond een visserijwetcontrole gehouden in het gebied van de Berkel.
Een agent, twee man van de vereniging in Eibergen, twee van Borculo en twee opzichters namen aan de controle deel.
Er werden 63 vissers gecontroleerd, 1 persoon bekeurd voor het niet in het bezit hebben van een vergunning. De controleurs waren tevreden over het feit, dat men z'n papieren en vistuig in orde had.


Twello- bestelbus uitgebrand

Onbekenden hebben vannacht een bestelbus aan de Van Hogendorpstraat in brand gestoken. De brand werd even na 01.30 uur gemeld en gealarmeerde agenten die als eerste ter plaatse waren, zijn met bluswerkzaamheden begonnen. Dit werd door de brandweer Twello overgenomen. De politie stelt een onderzoek in.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --