Gemeente Tytsjerksteradiel


nominatie "meest sociale gemeente van Nederland"

Burgum, 3 augustus 2005

Gemeente Tytsjerksteradiel genomineerd voor titel: meest sociale gemeente van Nederland

Goed sociaal beleid
Uit onderzoek van de Nierstichting blijkt dat de behandeling van aanvragen Bijzondere Bijstand van chronisch zieken van gemeente tot gemeente sterk verschilt. De stichting wil daarom gemeenten ondersteunen én belonen voor een goed sociaal beleid. Zij organiseert daarom ter motivatie de wedstrijd meest sociale gemeente van Nederland. Na een zorgvuldige afweging zijn de genomineerden bekend gemaakt: één van de vijf is de gemeente Tytsjerksteradiel.

Wie wordt de winnaar
Om de winnaar te bepalen zal van de vijf genomineerde gemeenten het volledige minimabeleid worden beoordeeld en tevens een onderzoek onder nierpatiënten worden gehouden naar de klantvriendelijkheid en deskundigheid van gemeenten. Op 8 september wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het symposium De gemeente en chronisch zieken.

De gemeente Tytsjerksteradiel onderscheidt zich o.a. van veel andere gemeenten door een relatief hoge jaarlijkse, eenmalige uitkering voor de doelgroep chronisch zieken, gehandicapten en ouderen met een zorgbehoefte. Daarnaast wordt inzake bijzondere bijstand géén zogeheten drempelbedrag (=eigen risico) gehanteerd.

Contact
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het team Communicatie van de gemeente Tytsjerksteradiel:

Bauke Jousma, tel. (0511) 460 517

Karen de Jong, tel. (0511) 460 515