Politie Gelderland-Zuid

Diefstal vastgelegd op dvd

Nijmegen 03-08-2005 - (01)

Dinsdagmiddag is een 20-jarige Nijmegenaar in zijn woonplaats aangehouden voor diefstal van meerdere tuinstellen. Buurtbewoners die de diefstal de nacht ervoor zagen gebeuren, hebben de diefstal op DVD vastgelegd. In de tuin van de verdachte trof de politie meerdere tuinstellen aan.

Dinsdagmiddag werd bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een tuinstel met tafelkleedje. Daarbij overhandigde de gedupeerde een DVD aan de politie waarop de diefstal te zien was. Eerder waren al goederen uit een schuur en bloempotten en een spiegel weggenomen uit hun tuin. Bij hun rondgang door de buurt hadden de gedupeerden hun eigendommen zien staan in een andere tuin.
Toen agenten even later in de tuin gingen kijken, troffen ze vier tuinstellen aan, met de spiegel, tafelkleedje en bloempotten van de gedupeerde. De 20-jarige bewoner is door de agenten aangehouden.

In verband met het politieonderzoek is inmiddels met meer gedupeerden contact opgenomen over de aangetroffen tuinspullen. Daarnaast worden enkele mogelijke getuigen door de politie gehoord en een buurtonderzoek ingesteld. De verdachte zit op dit moment nog vast.