Politie onderzoekt verkrachting

Leiden 03-08-2005 - Wederom heeft Leiden te maken met een zedenzaak. Een 25-jarige vrouw is op dinsdag 2 augustus rond het middaguur slachtoffer geworden van een verkrachting.

De verkrachting vond plaats, omstreeks 11.35 uur, op het fietspad van de Doctor Lelylaan nabij de sportvelden van de V.V. Leiden en de Smaragdlaan.

De vrouw werd daar van haar fiets getrokken door een negroïde man van ongeveer 40 jaar. Hij droeg een spijkerbroek, groen shirt en witte gympen. Na het misdrijf is de man weggefietst in de richting van de fietsbrug over de dr. Lelylaan.

De vrouw werd opgevangen en voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. De politie stelde onmiddellijk een uitgebreid onderzoek in op de plaats van het misdrijf. Een team van 5 rechercheurs van de districtsrecherche Leiden Voorschoten en de Sociale Jeugd- en Zedenpolitie van het regionale korps Hollands Midden - werkt inmiddels aan deze zaak. De politie hield enkele uren na het misdrijf in Leiden een man aan die voldeed aan het signalement van de dader. Hij had echter niets met het misdrijf te maken en werd weer op vrije voeten gesteld.

De politie hoopt bij haar onderzoek op informatie van mogelijke getuigen van het misdrijf, danwel dat zij informatie kunnen verschaffen over de identiteit van de dader. Met name is de politie op zoek naar mensen die op de dag van het misdrijf tussen 11.00 en 12.00 uur in de omgeving van de fietsbrug van de dr. Lelylaan en het fietspad zijn geweest en mogelijk de dader van het misdrijf hebben gezien.

Mensen die informatie over het bovenstaande denken te hebben kunnen bellen met de politie in Leiden via 0900-8844. Men kan ook bellen naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

--- einde bericht ---