Apple Benelux


-->

Mighty Mouse
Mighty Mouse Bottom Part

Maak kennis met de muis die het wiel opnieuw heeft uitgevonden. Het scrollwiel wel te verstaan. De Mighty Mouse is verkrijgbaar voor EUR 55 en heeft een revolutionaire scrollbal waarmee je de muisaanwijzer naar elke gewenste plek in een document verplaatst zonder ook maar een vinger op te tillen. En dankzij de aanraakgevoelige sensoren die onder de gladde bovenhelft zijn verborgen, heb je de beschikking over een programmeerbare vierknopsmuis met de vormgeving van een eenknopsmuis. Klikken, rollen, knijpen en scrollen. Deze muis kan het allemaal.

Supermuis

Aanvankelijk hadden alle muizen één knop. Toen kregen ze er twee. Vervolgens verschenen er muizen met klikbare scrollwieltjes, programmeerbare schakelaars en statische stuurvlakken. Niemand maakte echter een muis die net zo gebruiksvriendelijk is als de Mac. Maar daar komt nu verandering in. De Mighty Mouse combineert de mogelijkheden van een meerknopsmuis met het vertrouwde gladde muisontwerp van Apple, met als resultaat een optimale vorm en ongekende mogelijkheden. Je bepaalt zelf hoe je de Mighty Mouse gebruikt: Je kunt kiezen voor de eenvoud van een eenknopsmuis of voor de efficiency van een meerknopsmuis.
Scrollen in alle richtingen (360 graden)

In alle richtingen

Tijd is rond. Ruimte is gekromd. Waarom zou een muis dan lineair moeten zijn? In veel programma's is het noodzakelijk dat je meer kunt dan alleen maar naar boven of beneden scrollen. Met de scrollbal van de Mighty Mouse, die zo is geplaatst dat hij gemakkelijk met één vinger kan worden bediend, kun je in alle richtingen scrollen (360 graden). Je kunt met één hand op de rug (of terwijl je een kop koffie vasthoudt of typt) de verste uithoeken van je bestanden bereiken, schermvullende panoramafoto's in iPhoto weergeven, horizontale tijdbalken in iMovie en Final Cut Pro bekijken en door toonladders in GarageBand en Logic Pro bladeren. De Mighty Mouse kent geen grenzen.

Het klikt meteen

De aanraakgevoelige sensoren onder de gladde bovenhelft van de Mighty Mouse detecteren met welke deel van de muis je klikt, waardoor je gestroomlijnde eenknopsmuis verandert in een geavanceerde tweeknopsmuis. Maar dit is nog niet alles. De engineers van Apple hebben drukgevoelige knoppen aan weerszijden van de Mighty Mouse aangebracht, die Dashboard, Exposé of een van de vele andere configureerbare functies van Mac OS X Tiger onmiddellijk activeren, wanneer je met je duim en wijsvinger drukt uitoefent op de zijkanten van de muis.
Dashboard

De muis die brulde

In tegenstelling tot andere muizen op de markt, is de Mighty Mouse speciaal ontworpen voor Mac OS X Tiger. Met één muisklik geef je de meest recente informatie in Dashboard weer. Het weergeven, verbergen en selecteren van vensters via Exposé is eveneens een fluitje van een cent. En omdat de Mighty Mouse in Mac OS X Tiger kan worden geprogrammeerd, bepaal je zelf wat elke klik doet.

Mighty Mouse is een handelsmerk van Viacom Consumer Products Inc., dat onder licentie wordt gebruikt.