Politie Zuid-Holland-Zuid

03/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-08-2005 - Persberichten District I

DUPE VAN RUZIE EXEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 3 augustus een 22-jarige vrouw uit Zwijndrecht aangehouden in een woning aan de Nicolaas Maesstraat. De vrouw zou in de nacht van 3 augustus een 25-jarige man mishandeld hebben met een wapenstok. De man liep een pijnlijke elleboog en wat blauwe plekken op. De 25-jarige man was slachtoffer van een ruzie tussen zijn ex-vriendin en de 22-jarige verdachte de ex-vriendin van zijn vriend. De 25-jarige was die nacht in een woning aan de Mercuriusstraat. Daar was ook zijn ex-vriendin en nog een andere vriend met zijn ex-vriendin. De vrouwen hadden ruzie waarop de 22-jarige vrouw later verhaal kwam halen met de wapenstok. Ze sloeg en bedreigden alle drie de personen die nog in de woning in de Mercuriusstraat waren. Later werd ze aangehouden en ingesloten.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Het rijbewijs van een 42-jarige man uit Dordrecht is vlak na middernacht op 3 augustus ingevorderd. De politie zag de man rijden op de Johan de Wittstraat en voerde een alcoholcontrole uit. Na een blaastest bleek de man teveel te hebben gedronken. Hij bleek ook al eerder de fout ingegaan te zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De politie heeft in de nacht van woensdag 3 augustus een 65-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden in de Griend. De politie zag de man in een auto rijden op de Biezenweide. Het rijgedrag van de man viel de politie op. De man reed de Griend in, dit is een doodlopende straat. Daar stapte hij uit en liep naar een achtertuin van de Biezenweide. De politie sprak de man aan die onvast ter been was. Ook rook de man naar alcohol. Hij wilde niet meewerken aan een blaastest en liep weg. Daarbij beledigde hij de politie ook. Daarop werd hij aangehouden. De man blies 925 ugl en kreeg een rijverbod van 12 uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

DIEFSTAL
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 2 augustus een 32-jarige man uit Gilze in de kraag gegrepen die een paar bergschoenen niet had afgerekend in een winkel aan de Merwedestraat. Toen medewerkers het ontdekten, werd de verdachte agressief en ontstond er een lichte schermutseling. De man liet de schoenen achter en liep weg richting de N3. De politie hield hem aan op de openbare weg. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GETUIGEN VAN RUZIE GEZOCHT
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie zoekt een man en vrouw die getuige zijn geweest van een ruzie op zaterdag 30 juli 2005. De twee fietsten tijdens de ruzie voorbij. Op 31 juli 2005 deed een 75-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht aangifte van mishandeling en bedreiging. Het incident gebeurde op zaterdag 30 juli 2005 tussen 14.30 en 15.00 uur bij het vijvertje op de Kruidhof in Hendrik-Ido-Ambacht. Het slachtoffer zat daar met een vriendin op een bankje. Ze kregen onenigheid met twee jongens en een meisje. De jongeren bliezen rook van hun sigaretten richting de dames. Het meisje sloeg de 75-jarige met een tas in het gezicht. Een man en vrouw die langs fietsten, bemoeiden zich met het incident en riepen dat de drie moesten stoppen waarna de verdachten weggingen. De politie verzoekt deze man en vrouw contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de politie in Hendrik-Ido-Ambacht.

FIETS TERUG
DORDRECHT Op het politiebureau aan de Nassauweg meldde zich op dinsdagavond 2 augustus een 27-jarige man met een opmerkelijk gezelschap. Hij had een 45-jarige man bij zich die in het bezit was van zijn gestolen fiets en hij had een getuige bij zich. De getuige een kennis van de 27-jarige eigenaar van de fiets werd die avond op de Bankastraat. aangesproken door de verdachte die vroeg of hij de fiets wilde kopen voor drugs. De getuige herkende de fiets en belde direct de rechtmatige eigenaar. Deze kwam direct en zette koers naar het bureau met fiets, verdachte ( die vrijwillig meeging) en getuige. De man had aangifte gedaan van diefstal van zijn fiets op 30 juli j.l. De verdachte werd direct aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden met een dagvaarding. De 27-jarige heeft zijn fiets teruggekregen.

MISHANDELING
DORDRECHT Een 21-jarige vrouw is dinsdagmiddag 2 augustus tussen 13.30 en 14.15 uur mishandeld op het Generaal Spoorpad. De vrouw liep daar haar hond uit te laten. Ze liep op het pad langs het Wantij, in de richting van de Beekmanstraat. De vrouw was het tunneltje net gepasseerd toen ze met kracht in haar knieholtes werd geschopt. Toen ze zich omdraaide, werd het shirt van de vrouw omhoog getrokken waarna ze geschampt werd met een voorwerp in haar zij. De man rende vervolgens weg in de richting van het water. De vrouw is erg geschrokken. Ze had geen ernstige verwondingen. De politie stelt een onderzoek. Het signalement van de man luidt als volgt; negroïde man, die dag donker gekleed en een block-head-achtig kapsel en kroeshaar. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).