Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TIBCO LEIDER IN WEB SERVICES VOLGENS GARTNER

Oordeel gebaseerd op complete visie en directe uitvoeringsmogelijkheden

ROTTERDAM, 3 augustus 2005 - TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX), een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt, kondigt aan dat het in het leidersquadrant staat in Gartner, Inc.'s Web Services Platform Magic Quadrant, dat verscheen in juli 2005. Gartner definieert een web services platform als een geïntegreerd geheel dat web services specificaties implementeert, doordat het de ontwikkeling, uitvoering en het beheer van applicaties en content gebaseerd op web services technologieën en service-oriented architectures mogelijk maakt.

Volgens Gartner is een bedrijf een leider als het op dit moment goed presteert, als het een duidelijke visie op de markt heeft en als het actief werkt aan competenties die het marktleiderschap versterken. Gartner vermeldt ook dat innovatie in deze markt aangeeft hoeveel invloed een bedrijf heeft op de hele softwaremarkt en wat de rol is van de fabrikant bij implementaties van service oriented architecture. Tot slot vermeldt Gartner dat hoewel vandaag de dag de meeste webservices zijn gelinkt aan portals, rich clients steeds belangrijker zullen worden.

QUALCOMM heeft het SOA framework van TIBCO geïmplementeerd. "Met TIBCO kon QUALCOMM verder bouwen aan onze bedrijfsvisie op SOA, waarbij we nieuwe diensten bouwen en verder gaan dan traditionele integratie en procesontwikkeling. De uitbreidingsmogelijkheden van TIBCO's SOA framework, evenals de ondersteuning van standaarden, heeft een snellere ontwikkeling van nieuwe diensten mogelijk gemaakt binnen ons bedrijf", zegt Norm Fjeldheim, CIO van QUALCOMM Incorporated. "We hebben inmiddels succesvolle interne diensten opgezet die ervoor zorgen dat bedrijfsonderdelen efficiënter zijn, waardoor we productiever kunnen werken."

Project Matrix
TIBCO heeft recentelijk zijn SOA-strategie uitgebreid met de aankondiging van een nieuw service platform dat installatie en beheer van eigen services en die van derden mogelijk maakt binnen SOA's. Het nieuwe platform heeft de codenaam "Project Matrix" en is een uitbreiding van TIBCO's enterprise backbone software, waarmee deze software een manier biedt om zakelijke diensten als onderdeel van een SOA in te zetten.

TIBCO stimuleert innovatie op de SOA-markt ook door TIBCO® General Interface, een client interface voor web services, op te nemen in Project Matrix. TIBCO General Interface is een framework waarmee ontwikkelaars snel en gemakkelijk rich internet applicaties kunnen ontwikkelen met gebruik van asynchronous JavaScript en XML (AJAX). Dit geeft applicaties de functionaliteit en het gebruiksgemak van desktop applicaties zonder dat er kosten en moeite gestoken hoeven te worden in client-software of plug-ins. TIBCO General Interface is beschikbaar als standalone product.

"TIBCO concentreert zich op web services en Service Oriented Architectures (SOA's) en beschouwt beide als dé gebieden waarop de komende jaren nieuwe, innovatieve bedrijfsintegratieoplossingen zullen worden ontwikkeld. Klanten zullen hiermee bestaande assets en diensten kunnen gebruiken en hergebruiken voor meer flexibiliteit, interoperabiliteit en lagere kosten" zegt Ram Menon, senior vice president, worldwide marketing, TIBCO Software Inc. "Wij zijn van mening dat deze onderkenning door Gartner TIBCO positioneert als leidende integratiespecialist die het platform en de professionele services kan leveren die nodig zijn om de grote heterogeniteit van enterprise SOA initiatieven te ondersteunen."

Over het Gartner Magic Quadrant
Het Magic Quadrant van Gartner positioneert bedrijven in vier belangrijke categorieën: leaders, visionaries, challengers en niche players. Het Magic Quadrant is eigendom van Gartner Inc. (12 juli 2005) en wordt hier hergebruikt met toestemming. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een marktsegment op een bepaald tijdstip en voor een bepaalde periode. Het geeft de analyse van Gartner weer over hoe bepaalde leveranciers presteren, gemeten met criteria die voor dat specifieke marktsegment zijn vastgesteld door Gartner. Gartner beveelt geen enkele fabrikant, product of dienst aan die in het Magic Quadrant worden genoemd, en adviseert gebruikers van technologie om niet alleen de fabrikanten uit het "Leaders" kwadrant te selecteren. Het Magic Quadrant is slechts bedoeld als onderzoeks-tool en niet als aansporing tot directe actie. Aan dit onderzoek van Gartner kunnen geen rechten worden ontleend.

Over TIBCO
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt. Real-Time Business helpt bedrijven kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert Real-Time Business, door TIBCO 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Meer informatie over TIBCO's bewezen technologie op het gebied van enterprise backbone, bedrijfsintegratie, business process management- en business optimization-oplossingen vindt u op de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO is gevestigd te Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl