Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


3 augustus 2005


Varsseveld - Diefstal vijverpomp


In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 juli is uit een vijver bij een woning aan de Dominee Thomsonstraat een vijverpomp met filter weggenomen. De eigenaar heeft aangifte van diefstal gedaan.


Zelhem - Man aangereden tijdens klootschieten


Een 32-jarige Doetinchemmer heeft aangifte gedaan van het feit dat hij zondag 31 juli omstreeks 10.30 uur op de Lageweg is aangereden door een bestelbus.
De man was met een groep mensen aan het klootschieten toen een bestelbus hen van achteren naderde. De groep mensen, waaronder de man, ging in de berm lopen om de bestelbus te laten passeren. Tijdens het passeren werd de Doetinchemmer vermoedelijk geraakt door de buitenspiegel van de bestelbus, waardoor hij ten val kwam. De klap van de spiegel veroorzaakte bij de Doetinchemmer een pijnlijke schouder en arm. De politie zoekt via de media contact met de bestuurder van de bus. Hij kan bellen met 0900 - 8844


Doetinchem - Rijden onder invloed


Een 48-jarige inwoner van Doetinchem reed op 2 augustus omstreeks 16.00 uur met zijn invalidenvoertuig over de Bevrijdingsstraat. De man zag een openstaand portier van een personenauto over het hoofd en botste er tegenaan. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken (0,71 promille).
Hij kreeg hiervoor een boete.


Varsseveld - Ruit van school vernield

Op 2 augustus tussen 17.30 uur en 18.00 uur heeft een tot nu toe onbekende jongen een ruit van een school aan de Hofskampstraat vernield. Een getuige zag dat de jongen de ruit ingooide en daarna hard wegrende. Het signalement van de jongen luidt: ongeveer 14 jaar, ongeveer 1.60 m. lang, stevig postuur, blauwe jas.


Varsseveld - Autobrand

Op 2 augustus is omstreeks 02.45 uur een auto die geparkeerd stond aan de Spreeuwenhof uitgebrand. De brand werd door de brandweer geblust. Het is niet bekend hoe de brand kon ontstaan.


Borculo/Eibergen/Lochem - Controle visserijwet


Dinsdagavond 2 augustus werd een visserijwetcontrole gehouden in het gebied van de Berkel.
Een agent, twee mensen van de visvereniging in Eibergen, twee mensen van de visvereniging in Borculo en twee opzichters (bijzondere opsporingsambtenaren) namen aan de controle deel.
Er werden 63 vissers gecontroleerd. Eén persoon werd bekeurd voor het niet in het bezit hebben van een vergunning. De controleurs waren tevreden over het feit dat de vissers hun papieren en vistuig in orde hadden.


Groenlo - Rijbewijs ingevorderd


De politie heeft op 3 augustus het rijbewijs van een 36-jarige inwoner van Groenlo ingevorderd. De man reed omstreeks 03.00 uur over de Borculoseweg en werd staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken (1,60 promille).


Snelheidscontroles 2 augustus 2005

Zelhem:

. Ruurloseweg, max. 50 km/uur, 519 voertuigen gecontroleerd, 171 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 97 km/uur.
Vorden:

. Wildenborchseweg, max. 60 km/uur, aantal gecontroleerde voertuigen is niet bekend, 4 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 90 km/uur.
Wijnbergen:

. Doetinchemseweg, max. 80 km/uur, aantal gecontroleerde voertuigen niet bekend, één overtreding, hoogst gemeten snelheid 88 km/uur.


.


Nadere informatie:

Bureau Communicatie,

Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --