Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


3 augustus 2005 aanvulling


Zutphen - Hennepplantage

Op aanwijzingen van de spoorwegpolitie heeft de politie gisteren een kleine hennepplantage (circa 100 planten) gerooid.
De plantage was aangelegd op het terrein van NS nabij de spoorbrug van het Twentekanaal. Een oplettende machinist had verdachte planten vanuit de cabine van zijn trein gesignaleerd. Hij had dit doorgegeven aan de spoorwegpolitie die de lokale politie in Zutphen naar de plantage leidde.
De planten zijn vernietigd. De ijverige "tuinder" is nog niet achterhaald.


Wilp - Inbraak in vrachtwagencombinatie


Parkeerplaats De Vundelaar rijksweg A1-

Maandagnacht is er ingebroken in een op de parkeerplaats staande vrachtwagen-combinatie. De 34-jarige chauffeur uit duitland lag boven in de z'n cabine te slapen en ontdekte de diefstal toen hij 's morgens wakker werd.
Het slot van het portier van de trekker is geforceerd en de cabine doorzocht. Ontvreemd werden onder meer een laptop, portemonnee en paspoort.


Lochem -Diefstal lasapparaat

Twentekanaal.

Vanaf een aanhangwagen is een lasapparaat met een gewicht van 2000 kilo ontvreemd. De aanhangwagen stond achter een betonbedrijf aan het Twentekanaal.
Gezien het gewicht van het apparaat en de locatie waar deze stond is het mogelijk dat er een boot of een vrachtauto met kraan gebruikt is. De diefstal heeft plaats gevonden in het weekeinde.
Eventuele getuigen, zoals vissers of recreanten, die mogelijk iets gezien hebben worden verzocht met de politie contact op te nemen via 0900-8844.


Eind berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --