Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden introduceert premiedifferentiatie AOV 03-08-2005
Vanaf 1 augustus introduceert Nationale-Nederlanden premiedifferentiatie voor verschillende
arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV). Dit biedt zelfstandige ondernemers de mogelijkheid belangrijke risico's af te dekken met zeer uitgebreide dekkingen tegen lagere tarieven. Het bevestigt de rol van Nationale-Nederlanden als de verzekeraar voor het MKB. De nieuwe, lagere tarieven gelden voor nieuw afgesloten AOV's en zijn van toepassing op de beroepsgroepen detailhandel, bouw en installatie, wegvervoer en logistiek, ambachten, administratieve en juridische beroepen en automatisering. Nationale-Nederlanden past de tarieven aan als gevolg van de lagere schadelast bij deze beroepsgroepen. Voor startende ondernemers geldt naast de tariefsverlaging ook een starterskorting.

Het productenaanbod AOV van Nationale-Nederlanden onderscheidt zich door een zeer ruime dekking. Zo keert Nationale-Nederlanden bij arbeidsongeschiktheid uit op basis van het criterium beroepsarbeidsongeschiktheid. Dit geldt ook als binnen twee jaar na het ontstaan van arbeidsongeschiktheid het bedrijf wordt beëindigd. Bij een geïndexeerde AOV stijgt de uitkering ook na het ontstaan van de arbeidsongeschiktheid. Verder biedt Nationale-Nederlanden extra dekkingen zoals een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden, een tijdelijke uitkering bij gezinsuitbreiding (ook bij adoptie) en een rechtsbijstandverzekering.

Een actief schaderegelings- en reïntegratiebeleid met gecertificeerde arbeidsdeskundigen, aandacht voor een snelle reïntegratie en ondersteunende diensten dragen bij aan de continuïteit van het bedrijf.
Dat geldt eveneens voor de financiering van aanpassingen die tot een oplossing voor arbeidsongeschiktheid kunnen leiden.

Het AOV-aanbod van Nationale-Nederlanden wordt bij het intermediair onder de aandacht gebracht met behulp van verkoopbrochures, verkoopbrieven en een productkaart. Op de productkaart zijn van elk product de belangrijkste kenmerken en acceptatiecriteria vermeld. Uiteraard wordt het vernieuwde AOV-aanbod ondersteund door Mijn.NN.nl en de Commerciële Software van Nationale-Nederlanden.