1e persbericht van woensdag 3 augustus 2005

Eindhoven 03-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Meisje lastig gevallen

Op de Urkhovenseweg is dinsdag tussen 13.00 en 13.30 uur een 15-jarig meisje uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende man. Het meisje wilde op de eerdergenoemde straat op haar fiets stappen toen een man haar aansprak en betastte. Het meisje stapte op haar fiets. De man fietste echter achter haar aan en probeerde haar onderweg te betasten. Het meisje zag kans om bij kennissen naar binnen te lopen om zo de man kwijt te raken.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt na wateroverlast

Na een melding van een lekkage bij een woning aan de Mainelaan stelde de politie dinsdag aan het einde van de middag een onderzoek in. Het water stroomde vanaf de zolder aan de voorzijde van het pand naar beneden. Binnen trof de politie op de zolder een hennepkwekerij met 150 planten aan. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven: Man betrapt terwijl hij fiets met lekke band ruilt voor gestolen fiets

Op de Neckerspoel is dinsdag rond 17.00 uur een 30-jarige Eindhovenaar op heterdaad betrapt toen hij een fiets wegnam. De politie zag de man kort voor zijn aanhouding fietsen. De fiets van de man kreeg echter een lekke band. Hierop zette hij zijn fiets in een fietsenstalling aan de Neckerspoel en brak het slot van een andere fiets open. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken bromfietser moet rijbewijs inleveren

Op de Edisonstraat is dinsdag rond 16.30 uur een 38-jarige bromfietser uit Eindhoven betrapt op het rijden met teveel drank op. Bij de man werd een promillage van bijna 1,70 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Een 38-jarige automobilist uit Eindhoven is woensdagochtend rond 1.35 uur aangehouden op de Leenderweg. Hij botste met zijn auto tegen drie autos die geparkeerd stonden langs de Leenderweg. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 1,75. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten woninginbraak aangehouden

Woensdagochtend rond 0.05 uur zijn op de Insulindelaan een 41-jarige en een 44-jarige man uit Geldrop aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat zij zich verdacht ophielden bij een woning in die straat. De politie zag de 41-jarige man over de schutting bij de woning klimmen. Hij vernielde een raam van de woning. Daarna liep hij weer terug naar een personenauto die in de buurt geparkeerd stond. De gealarmeerde agenten troffen in de auto inbrekerswerktuig aan. De tweede verdachte is de eigenaar van de auto. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Snelheidscontroles

* Dinsdagochtend tussen 7.50 en 11.35 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Floralaan Oost. Van de 1820 gecontroleerde voertuigen reden er 187 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. Toegestaan is 50 km/u.
* Op de Geldropseweg zijn maandagmiddag tussen 12.50 uur en 14.05 uur 71 bekeuringen uitgeschreven. 1120 voertuigen werden gecontroleerd. Er is geen hoogste snelheid gemeten. Op de Geldropseweg mag 50 km/u gereden worden.

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen na woningbrand

Woensdagochtend rond 4.00 uur is brand ontstaan in een woning aan de Dinkelstraat. Op de zolder van het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. Het dak van de woning is helemaal afgebrand. Bewoners van omliggende panden hebben tijdelijk hun woningen verlaten tijdens de brand. De bewoners van het pand waren niet aanwezig. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Ruim veertig bekeuringen voor te hard rijden

Op de Burgemeester van Houtlaan en op de Molenstraat zijn dinsdag tussen 16.40 en 19.45 uur snelheidscontroles gehouden. In totaal werden 45 bekeuringen uitgedeeld. Op beide straten mag maximaal 50 gereden worden. De hoogste snelheid werd op de Burgemeester van Houtlaan gemeten, 77 km/u.

Bakel: Snelheidscontrole

Op de Oldert zijn dinsdag tussen 20.00 en 21.30 uur 256 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 18 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 113 km/u.

Veldhoven: Woninginbraak

In een woning aan de Kapteijnlaan is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam van de voordeur in te gooien. Weggenomen werd voor zover bekend een televisie.

Vessem: Snelheidscontrole

Dinsdag tussen 11.25 uur en 14.50 uur is op snelheid gecontroleerd op de Jan Smuldersstraat. Er werden 580 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 17 te hard. Toegestaan is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u.