Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 03-08-2005

Politie onderzoekt diefstal uit auto

ASSEN De politie stelt een onderzoek in naar verschillende inbraken in autos. De politie heeft drie aangiftes binnen. De autos werden alle drie in de nacht van twee op drie augustus door dieven bezocht. Uit een auto die geparkeerd stond aan de Mensingestraat werd een autoradiospeler, ter waarde van zon 350 euro gestolen. Op de Oldengaardestraat werd een ruitje van een auto in getikt om bij de autoradio te komen. Ook bij een auto die geparkeerd stond aan de Zwartwatersweg werd ingebroken. (05-166745)

Traject huiselijk geweld gestart
SCHOONEBEEK Door de politie is een traject voor huiselijk geweld gestart na de aanhouding van een 28-jarige man uit Schoonebeek. De man werd aangehouden voor mishandeling van zijn 29-jarige vriendin. De verdachte had zijn vriendin geschopt en geslagen. Door de politie wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-166168)

Gestolen taxi terug
EMMER COMPASCUUM De politie heeft een 43-jarige man uit Winterswijk aangehouden voor het stelen van een taxi. De taxi werd weggenomen bij een taxibedrijf uit Vlagtwedde. De man liet de taxi achter op de Runde en ging te voet verder. Bij diverse mensen heeft hij vervoer proberen te krijgen onder andere door een auto aan te houden. Uiteindelijk heeft de man bij een restaurant aan de het Oosterdiep een taxi besteld. De man was verward en onder invloed van alcohol, hij is door omstanders uit de taxi gehaald. De politie heeft de man aangehouden. (05-166679)

Gokkast gekraakt
EMMEN Door een 35-jarige medewerker van een restaurant aan de Kleine Rietplas is woensdag aangifte gedaan van diefstal. In het restaurant werd woensdagmorgen tegen twee uur ingebroken. Er is een ruit kapotgeslagen om in het restaurant te komen. Uit de gokkast is geld weggenomen. Het is niet bekend om welk bedrag het gaat. (05-166724) Aanrijding scooter

SCHOONLOO- Een 17-jarige bestuurder uit Westerbork van een scooter raakte maandagavond lichtgewond bij een aanrijding. De 17-jarige vrouw reed met haar scooter op het fietspad langs de camping de Tien Heugten toen een 78-jarige bestuurder uit Dalen van een personenauto zonder voorrang vanaf de Westendorperstraat de inrit van de camping inreed. De vrouw werd met lichte schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht. (05-166695)

Geld uit woning ontvreemd

MEPPEL- Een 67-jarige man uit Meppel heeft maandagmiddag melding gedaan van een inbraak in zijn woning aan de Albert Toriedreef. Uit de woning werden geld en sieraden ter waarde van 1500 euro gestolen. De politie stelt een onderzoek in. (05-166630)

Winkeldieven aangehouden

COEVORDEN- Maandagmiddag heeft een 37-jarige vrouw uit Nieuw Amsterdam bij een winkel aan de Spoorhavenstraat in Coevorden luiers geprobeerd te wisselen zonder dat ze de luiers had gekocht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-166585)

HOOGEVEEN- Een 68-jarige man heeft maandagmiddag twee rookworsten gestolen uit een winkel aan de Hoofdstraat. De man heeft zich agressief opgesteld tegenover het personeel. Omdat de man al een keer eerder iets heeft gestolen, wordt er door de politie een dossier opgemaakt. (05-166594)

ASSEN- De politie heeft maandagmiddag een 46-jarige man meegenomen naar het politiebureau. De man wilde zonder te betalen een pakje shoarma meenemen uit een winkel aan het Apollopad in Assen. De politie heeft de man een bekeuring van 130 euro gegeven. (05-166617)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.