Stadsdeel Amsterdam-Noord

Internetkassa

Betaling via website mogelijk

Vanaf vandaag is het mogelijk bepaalde producten van het stadsdeel te betalen via de internetkassa op www.noord.amsterdam.nl . Wie bijvoorbeeld een uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie aanvraagt, kan dit via internet direct afrekenen. Binnen twee werkdagen nadat de betaling is ontvangen, ligt het uittreksel bij de bewoner in de brievenbus. Hiermee speelt het stadsdeel in op de groeiende behoefte van de burger om zeven dagen per week en 24 uur per dag over informatie te beschikken en transacties te verrichten.

Het stadsdeel streeft ernaar de dienstverlening richting haar bewoners te optimaliseren. De invoering van de internetkassa maakt het de bewoners makkelijk om op het door hem of haar gewenste tijdstip zaken te doen met het stadsdeel. Het is een snelle en veilige manier van betalen. Op dit moment kunnen tien producten via de internetkassa betaald worden. Te denken valt onder andere aan: Uittreksel GBA, Reclamebord plaatsen op de openbare weg en Objectvergunning voor plaatsen keet of bus op openbare weg. De mogelijkheid voor bewoners om te betalen aan het loket in het stadsdeelhuis blijft gewoon bestaan.

De invoering van de internetkassa is slechts één van de manieren waarop het stadsdeel de dienstverlening naar haar bewoners uitbreidt. In januari is een actie uitgevoerd waarbij bewoners van verzorgingstehuizen zijn ondersteund bij de aanvraag van hun identiteitsbewijs. Sinds april is het mogelijk om via de website een melding te doen over de openbare ruimte. Dat kan variëren van meldingen over het onderhoud aan de openbare ruimte, het groen en de bestrating maar inwoners kunnen hier bijvoorbeeld ook terecht met klachten over zwerfvuil. Verder zijn de openingstijden van het Servicecentrum in het stadsdeelhuis verruimd.