Ingezonden persbericht


Persbericht RTV Noord-Holland

BLIJVEND MONUMENT VOOR VAN GOGH

De ouders van Theo van Gogh hebben met het stadsdeel Oost/Watergraafsmeer defenitief overeenstemming bereikt voor de komst van een monument voor de vermoorde filmmaker. Dat is het resultaat van een gesprek tussen Van Goghs ouders en stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet. Het gesprek vond gistermiddag (2 augustus) plaats op het kantoor van Column Produkties, in het bijzijn van Gijs van de Westelaken.

Stadsdeelvoorzitter Verbeet zei op vrijdag 8 juli nog tegen RTV Noord-Holland dat hij liever afzag van een monument uit vrees voor provocaties en onrust in de wijk. Mevrouw Van Gogh haalde die woorden nog aan tijdens de rechtszaak tegen Mohammed B. ''Theo zou er om gelachen hebben, om zoveel angst, zei ze.

In het gesprek zijn gistermiddag de plooien gladgestreken. Hoe het monument voor Theo van Gogh eruit komt te zien, en waar het wordt exact wordt geplaatst is nog onduidelijk. Dat moet in vervolggesprekken tussen de ouders en Verbeet meer duidelijk worden. Dat wordt ook bekend hoe de eerst herdenking op 2 november vorm krijgt. Dan is de moord op Theo van Gogh een jaar geleden.

Volgende week is een tweede ontmoeting tussen Van Goghs ouders en Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer. ___

Redaktie RTV Noord-Holland: 020-8505229