--------------------------------------------------------------------------
  Pearl Music Europe BV zet warehouse-managementoplossing van Manhattan   
                 Associates in voor Europese distributie                  
--------------------------------------------------------------------------

Werelds' grootse percussieproducent implementeert oplossingen in zijn Europese distributiecentrum in Nederland Utrecht, 03/08/2005

Pearl Music Europe heeft het warehouse-managementsysteem van Manhattan Associates succesvol in zijn distributiecentrum (DC) in Venlo geïmplementeerd. De 'Warehouse Management'-oplossing voor Windows maakt deel uit van het Integrated Logistics Solutions van Manhattan Associates, wereldwijde marktleider in oplossingen voor supply chain execution & optimization. Vanuit het 3,100m² grote DC in Venlo wordt de Europese distributie van Pearl's percussie-instrumenten verzorgd. Deze implementatie maakt bovendien deel uit van een wereldwijde implementatie van het systeem. Het systeem is al in gebruik in het DC van Pearl Corporation in Nashville, Tennessee (VS). Bovendien wordt het warehouse-managementsysteem voor Pearl Musical Instrument Co. and Pearl Musical Distribution Co. in Japan geïmplementeerd.

Pearl Musical Instrument Co., wereldwijd leider van percussie-instrumenten, levert zowel aan amateurs als professionele musici over de hele wereld. De meeste instrumenten en accessoires worden in Taiwan en Thailand geproduceerd, die via het DC in Venlo naar de lokale distributeurs in Europa en direct naar retailers in het VK worden gestuurd. Bezorging naar de retailers gebeurt dagelijks, terwijl leveringen naar de Europese distributeurs op basis van vooraf overeengekomen plannen plaatsvindt of seizoensgebonden zijn.

Pearl Corporation heeft al een aantal jaar ervaring met de op Windows gebaseerde oplossing in de VS: "Wij waren erg onder indruk van de efficiëntie van de warehouse-managementoplossing in ons DC in Nashville. Het was voor ons dan ook een logische beslissing om hetzelfde systeem in ons Europese distributiecentrum in te zetten. Wij wilden een systeem dat al in een vergelijkbare situatie getest werd en waarmee we grote aantalen konden afhandelen," zegt Jim Rapp, operations manager Venlo van Pearl Music Europe.

In de muziekbranche loopt het hoogseizoen van september tot januari. Pearl Music Europe wilde daarom absoluut zeker zijn dat de oplossing vóór deze periode volledig operationeel was. De oplossing werd samen met de geavanceerde hardware voor radiofrequentie(RF) van Symbol Technologies geïmplementeerd. "Zonder de direct beschikbare en zeer professionele hulp van de medewerkers van Manhattan Associates was de implementatie niet zo succesvol geweest," vervolgt Jim Rapp.

Steve Smith, VP EMEA van Manhattan Associates, voegt toe, "Wij zien de vraag naar onze op .NET-gebaseerde supply chain execution-oplossingen in Europa groeien. Pearl Music Europe is weer een goed voorbeeld van een groeiend Europees bedrijf met een Windows-platform, dat de belangrijke rol erkent die een betrouwbare en schaalbare warehouse-managementoplossing speelt in het ondersteunen van de uitvoercapaciteit, groei en toekomstig succes van een organisatie."

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Pearl Music Europe
Pearl maakt sinds 1946 een reeks innovatieve percussieproducten die makkelijk te gebruiken zijn, een mooie design hebben en duurzaam zijn. Het belangrijkste element binnen deze producten is het uitstekende geluid, of het nu om een 8" tom, Maracas of een piccolo snaartrommel gaat. Pearl is het enige bedrijf dat een volledige reeks trommels en percussies heeft, van een hele uitrusting voor wereldberoemde drummers tot instrumenten voor beginners. Alle producten worden door Pearl zelf geproduceerd zodat nauwkeurige kwaliteitscontroles mogelijk zijn. Pearl heeft 'state of the art' productiefaciliteiten en maakt percussieproducten volgens veeleisende standaarden en gebruikt allen beste materialen Voor de 'top of the range'-producten zijn vakmannen aan het werk, om een op maat gemaakt concept - MasterWorks ? te kunnen leveren. Deze expertise wordt ook voor de hele reeks producten gebruikt.
Vele productieprocessen zijn gepatenteerd, waaronder het "Heat Compression Shell Moulding System", dat werd ontwikkeld om de akoestiek van het drumcasco te verhogen. Pearl investeert veel in R&D om het uitstekende geluid van de drums te blijven verbeteren en een goede kwaliteit/prijsverhouding te garanderen.
www.pearldrum.com
Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution & optimisation-oplossingen. Het bedrijf verbetert operationele processen via de applicatie-suite voor warehouse- en transportmanagement, 'distributed order management', retourenbeheer en handelspartnermanagement. Daarnaast biedt het bedrijf ook oplossingen voor RFID, performance management en event management. Die geïntegreerde logistieke oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en domeinkennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 900 klanten verspreid over meer dan 1.600 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en detailhandelaars ter wereld. Meer informatie op www.manh.com. Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Uw gegevens in onze databank aanpassen of verwijderen? Stuur een mailtje naar database@newsenginepr.com
Ref.:MANH0124-37FF32