Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


3 augustus 2005


Apeldoorn - Aanrijding met letsel op A1

A1 ter hoogte van km.paal 77,3. Op dinsdag 2 augustus 2005 omstreeks 18.30 kreeg de politie een melding van een zeer ernstige aanrijding op de A1 onder Kootwijk. Bij de aanrijding zouden meerdere personen gewond zijn en er zou ook een bus met inzittenden bij betrokken zijn. Gezien de meldingen zijn op voorhand meerdere ambulances ter plaatse gedirigeerd. Een trauma-helicopter werd opgeroepen, het KLPD werd om assistentie verzocht, de brandweer werd gealarmeerd en Rijskwaterstaat in kennis gesteld.
Nadat de eerste hulpdiensten ter plaatse waren gekomen bleken er twee gewonden te zijn en voor hun verwondingen bleek de inzet van een trauma-helicopter niet nodig te zijn. Beide gewonde bestuurders werden door de brandweer en ambulancepersoneel gestabiliseerd en overgebracht naar het ziekenhuis.
Een ingesteld onderzoek leverde het volgende op:
Een 20-jarige vrouw uit Harskamp stond met haar auto op de vluchtstrook geparkeerd omdat zij een lekke band had.
Door tot nog toe onbekend gebleven reden is de andere bestuurder, een 57-jarige man uit Bedum met zijn auto op de vluchtstrook terecht gekomen. Hij botste met zijn bestelauto tegen de achterzijde van de met pech staande auto. De bestuurster die nog in de auto zat werd door de zeer harde klap uit haar voertuig geslingerd en kwam in de berm terecht. De veroorzaker sloeg met zijn voertuig over de kop en schoof enige tientallen meters over de weg door.
Over de toestand van beide bestuurster is nog niets bekend. Door het ongeval is de rijbaan van de A1 enige tijd gestremd geweest.


Apeldoorn - Inbraak in bedrijfspand

Op 3 augustus 2005 is rond 02.00 uur ingebroken in een bedrijfspand te Apeldoorn. Het doelwit van de inbreker(s) was kennelijk computerapparatuur.
De toegangsdeur van het bedrijf vernield. In de hal werd getracht een flatscreen-scherm mee te nemen. Deze was echter doelmatig beveiligd door middel van een stalen kabel.
In een kantoorruimte werd echter wel een onbeveiligd scherm aangetroffen en weggenomen.


Apeldoorn - Winkeldievegge in herhaling

Op dinsdag 2 augustus 2005 werd een winkeldievegge bij een supermarkt in Apeldoorn betrapt op het stelen van enkele artikelen. De waarde van de artikelen van 1,63 euro.
Oplettend personeel hield de vrouw aan en droeg haar over aan de politie.
Bij onderzoek bleek dat al eerder voor winkeldiefstal was aangehouden. Haar werd een transactie a 130 euro uitgereikt waarna zij werd heengezonden.


Apeldoorn - Arnhemse veelpleger in Apeldoorn betrapt.
Dinsdagmiddag (2-08-2005) rond 17.15 uur werd een Arnhemse veelpleger betrapt bij een winkeldiefstal in het centrum van Apeldoorn. De man had bij een winkel enkele kledingstukken ontvreemd, maar dit werd gezien. Bij het verlaten van de zaak wilde men de man staande houden, maar hij koos het hazenpad. Na een korte achtervolging , waarbij men de man een korte tijd kwijt was, is hij toch aangehouden en aan de politie overgedragen.
De ontvreemde kleding werd echter bij de man niet meer aangetroffen. Ondanks het gegeven dat de man door diverse getuigen is gezien bij het wegnemen van de kleding bleef hij volhouden dat hij absoluut onschuldig was. De man is als veelpleger ingesloten.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --