Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 augustus 2005

Autokraker(s) actief

Dader(s) maken weinig buit en richten veel schade aan

Tubbergen

Op dinsdag 2 augustus deden 14 personen aangifte van diefstal en/of vernieling. In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 augustus werden van genoemde aangevers de autoruiten vernield. De inbraken hadden plaats op de Kooikerstraat (1), De Eendracht (6), Molenstraat (1), Pastoor Bloemenstraat (2), Industriestraat (3) en Grotestraat (1 in Tubbergen. Uit zes auto's werden goederen ontvreemd. Door de grove werkwijze van de autokraker(s) is de omvang van de schade is vele malen groter dan de buit. In een geval is sprake van ruim 1700 euro schade (aangeefster 24jr. Tubbergse). De politie stelt een onderzoek in.

Ongeval met trekker

Man komt met voet klem in grasbalenpers

Ambt Delden

Op dinsdag 2 augustus werd omstreeks 22.40 uur een ongeval met een trekker gemeld aan de Beldsweg in Ambt Delden. Een 19-jarige Markeloër was bezig grasbalen te persen, wat op een bepaald moment door het plakkerige gras niet goed wilde lukken. Hij schakelde de trekker uit en vergrendelde de pers. Daarna probeerde hij met zijn voet het gras van de pers te halen. Hierbij kwam hij met zijn voet ergens onder de pers vast te zitten. Omstanders hielpen de 19-jarige hieruit te bevrijden. Het slachtoffer is met onbekend letsel aan zijn voet naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld. (05-098583.)

Drie keer is scheepsrecht

Auto in beslag genomen na drie keer betrapt te zijn op het rijden zonder rijbewijs

Hengelo

Op dinsdag 2 augustus omstreeks 21.15 uur controleerde de politie op de Hasselerbaan in Hengelo een 24-jarige Hengeloër in zijn auto. De automobilist was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, bovendien was zijn auto niet verzekerd. Uit navraag bleek dat de 24-jarige al twee keer eerder voor hetzelfde feit was bekeurd. Eenmaal op 21 juli en vervolgens op 1 augustus. Ondanks waarschuwingen was hij dus toch weer gaan rijden. De politie nam zijn auto in beslag en maakt proces-verbaal op. (05-098547).

Duur biertje

Bierdrinkende man heeft nog 1000 euro aan boetes openstaan

Almelo

Op dinsdag 2 augustus omstreeks 20.30 uur controleerde de politie op de Klara Zetkinstraat in Almelo een 37-jarige Almeloër. De man zat op een bankje en dronk een biertje. Hij kreeg hiervoor een bekeuring. Uit navraag bleek dat de 37-jarige nog een boete had te voldoen van 1000 euro. Tevens had de man een schorsing van zijn bewaring inzake een gewapende overval. De politie hield de 37-jarige daarop aan en sloot hem op. (05-098537)

Aanrijding met letsel

Fietser aangereden door auto, slachtoffer licht gewond

Enschede

Dinsdag 2 augustus rond 19.25 uur vindt aan de Broekheurne Ring in Enschede een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. De 50-jarige bestuurster uit Enschede van de auto ziet een fietser over het hoofd als zij linksaf wil slaan. Hierdoor schampt de auto de fietser, die ten val komt. Het slachtoffer, een 15-jarige Enschedese, is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. (05-098527)

Diefstal auto

Auto koeriersbedrijf gestolen

Enschede

Dinsdag 2 augustus omstreeks 11.40 uur wordt aan de Kuipersdijk in Enschede de auto gestolen van een 35-jarige man uit Apeldoorn. De man heeft een koeriersbedrijf en levert juist een pakketje af bij een bedrijf aan de Kuipersdijk. Als hij terug komt is z'n auto mét pakketjes verdwenen. Het betreft een witte Opel Combo voorzien van het kenteken VG-RP-07. De man heeft aangifte gedaan. (05-098263/05-098288)

Bedreiging

Bedreiging na woordenwisseling

Enschede

Dinsdag 2 augustus omstreeks 23.00 uur vond aan de Haaksbergerstraat in Enschede een bedreiging plaats. Bij een tankstation reed een 28-jarige man met z'n scooter roekeloos langs een geparkeerd busje. De eigenaar van de bus, een 29-jarige Enschedeër sprak de man hierop aan waardoor een woordenwisseling ontstaat. De 28-jarige Enschedeër vertrekt en komt even later terug waarop hij de een 55-jarige vrouw die in de bus zit, bedreigt met een steekwapen. Hierna rijdt hij weg. De 29-jarige man rijdt ook weg en ziet onderweg de scooterrijder. Hij houdt hem staande en schakelt de politie in. Deze hebben de man aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. (05-098585)

Monique Oude Wolbers/Tanja Rijsman: 053-4555588


---- --