Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


3 augustus 2005


Ermelo - Man onderuit met motor


Een 51 jarige man uit Nunspeet is dinsdagmiddag om 14 :15 uur gewond geraakt aan onder andere zijn gezicht. De man reed op zijn motor over de JHC DR CJ Sandberghweg komende uit de richting Leuvenumseweg in Harderwijk en gaande in de richting van de Garderenseweg in Staverden. De man verloor de macht over het stuur doordat vermoedelijk het gas bleef hangen en gleed daarna onderuit. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.


Ermelo- Rijden onder invloed


Een 20 jarige man uit Harderwijk is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01:45 uur aangehouden door de politie. De man reed in zijn auto over de Stationstraat alwaar de politie hem een blaastest afnam. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar bleek dat hij een promillage van 0.83 had. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.


Putten- Te hard rijden en onder invloed


Een 25 jarige man uit Putten is in de nacht van maandag op dinsdag op de Garderenseweg bekeurd voor het rijden onder invloed (promille 0.53). Daarnaast moest de man ook zijn rijbewijs inleveren voor het overschrijden van de maximum snelheid met 55 km pu, daar waar de toegestane maximum snelheid 60 km/pu is.


Wezep- Snelheidscontrole


De politie heeft op dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden aan de Stationslaan. Van de ruim 1300 passanten waren er 165 die de maximum snelheid hebben overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/pu daar waar de toegestane maximum snelheid 50 km/pu is.


//////////////////////////////////////////////Einde berichten///////////////////////////////////////


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --