Ingezonden persbericht


persbericht

Alcatel wordt leverancier van Mobistar's DSL infrastructuur

Parijs, 3 augustus 2005 - Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het door Mobistar, de tweede grootste mobiele operator in België, is geselecteerd als partner voor het uitrollen van zijn DSL breedband infrastructuur. Deze stap maakt deel uit van Mobistar's beslissing om van een uitsluitend mobiele operator te evolueren naar een compleet convergerende ISP, waarbij zowel over een mobiel netwerk als over een vast netwerk dezelfde diensten aangeboden zullen worden.

De oplossing waarvoor Mobistar heeft gekozen is gebaseerd op Alcatel's 7301 Advanced Service Access Manager, 's werelds meest verspreide DSL platform, beheerd door de Alcatel 5523 ADSL Work Station (AWS) en de Alcatel 5530 Network Analyzer, een geavanceerd software diagnose instrument. Deze laatste is ontworpen voor de analyse van een DSL netwerkstatus om zodoende het succesvol inzetten van breedband diensten, alsook onderhoudsdiensten mogelijk te maken.

"De stap om van een mobiele operator te evolueren naar een (werkelijk) convergerende operator is zeer belangrijk voor Mobistar," zegt Michel Rahier, hoofd van de Fixed Communications groep van Alcatel. "De instap van Mobistar op de vaste breedbandmarkt maakt het hen mogelijk een 'one stop shop model' aan te bieden welke we als een duidelijke trend ervaren in vooruitstrevende markten. Alcatel, dat reeds leverancier is van het mobiele core netwerk van Mobistar, is uitermate blij nu te kunnen meewerken aan Mobistar's vaste breedbandbusiness."

Alcatel is wereldmarktleider in breedbandtoegang met een cumulatief DSL-marktaandeel van 37,8% aan het eind van 2004, aldus Dell'Oro Group. Tot op heden zijn meer dan 62 miljoen DSL-lijnen uitgerold en zijn de Alcatel breedbandoplossingen prominent aanwezig in de netwerken van meer dan 120 dienstverleners wereldwijd.

Over Mobistar
Mobistar (EURONEXT BRUSSEL: MOBB), één van de belangrijkste acteurs op de Belgische telecommunicatiemarkt, is actief in mobiele en vaste telefonie en in andere markten met een groot groeipotentieel (datatransmissie, Internet enz.). Mobistar behoort tot de Orange-groep, die de belangrijkste mobiele activiteiten van France Télécom bundelt. Mobistar is genoteerd op de Beurs van Brussel. Het bedrijf telde op 30 juni 2005 in totaal 2.867.522 actieve klanten voor mobiele telefonie.

Over Alcatel
Alcatel levert complete communicatie-oplossingen aan telecomoperators, dienstenaanbieders en het bedrijfsleven. Hierdoor kunnen zij spraak-, data en videotoepassingen bieden aan hun klanten of hun medewerkers. Alcatel gebruikt zijn leidende positie op het gebied van vaste en mobiele breedbandnetwerken, -toepassingen en -diensten om zijn klanten te helpen een gebruikerscentrische breedbandwereld op te bouwen. Alcatel boekte in 2004 een omzet van 12,3 miljard Euro. Alcatel is met 56.000 medewerkers actief in meer dan 130 landen.