Ingezonden persbericht


Vakantieperiode zorgt voor verveling op de werkvloer

Kwart van de medewerkers sleept zich door de werkweek

3 augustus 2005 - De verminderde bedrijvigheid tijdens de vakantieperiode zorgt voor verveling op het werk en heeft een negatieve invloed op de arbeidsproductiviteit. Dat blijkt uit een opiniepeiling van GemeenteBanen.nl onder circa 570 personen. Op de vraagstelling 'Het is komkommertijd en veel mensen zijn op vakantie. Heeft dit invloed op je arbeidsproductiviteit?' antwoordde 25% van de ondervraagden zich uit verveling door de dag heen te slepen.

Maar liefst 59% van de werknemers geeft aan het rustiger te hebben dan anders. Een groot gedeelte grijpt deze periode aan om achterstallig werk in te halen. Opvallend is dat slechts 16% aangeeft dat de afwezigheid van collega's juist meer drukte geeft. De komkommertijd blijkt bij een kwart van de personen geen enkele invloed te hebben op de werkzaamheden.

Verminderde arbeidsproductiviteit kost geld. Het lijkt er dan ook op dat de overheid en het bedrijfsleven nog een behoorlijke financiële slag kunnen maken door het efficiënter inplannen van werkzaamheden tijdens de vakantieperiode.

Onze vraag:

Het is komkommertijd en veel mensen zijn op vakantie. Heeft dit invloed op je arbeidsproductiviteit?

Totaal aantal stemmen:

564

Resultaten:


1. Ja, er is weinig te doen en ik sleep mij door de dag heen

25%


2. Het is wel rustiger maar dat geeft mij tijd om achterstallig werk te doen

34%


3. Het is drukker dan anders: veel collega's zijn op vakantie

16%


4. Komkommertijd? niet in mijn baan!

26%

GemeenteBanen.nl

GemeenteBanen.nl is gelanceerd in 2000 en sindsdien uitgegroeid tot het grootste wervingsmedium voor de decentrale overheid. De site ontvangt maandelijks ruim 165.000 unieke bezoekers per maand en telt bijna 300 permanent aangesloten overheden.

--------