Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout(3/8)

OOSTERHOUT NB, 3 augustus 2005

Politie onderzoekt bedreiging

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van de aangifte van een 17-jarge Oosterhouter en de getuigenverklaring van zijn 19-jarige zus. Het slachtoffer die als bijrijder in de auto naast zijn zus zat, verklaart dat zijn zus gisterenmiddag omstreeks16.45 uur haar auto wilde parkeren nabij een bank aan de Arendshof. Er stonden drie meisjes en een jongen midden op de weg waardoor ze er niet goed langs konden met de auto. Zij reden vlak langs de voetgangers waarna een van hen, een meisje, begon te schelden en achter de auto aan liep. Het meisje uitte dreigementen terwijl zij naast het rechterportierraam stond en pakte uit haar tas een zwartkleurig pistool waarna ze het slachtoffer dreigde dood te schieten. Een ander meisje uit de groep spuugde ondertussen in de auto. Vanwege deze dreigementen reed de zus van de aangever snel door. De dader zou een meisje van circa 1.60 meter lang zijn, ze had lang blond haar tot over de schouders, circa 17 jaar oud zijn en een tongpiercing hebben. Of het om een echt of een speelgoedpistool gaat is nog niet duidelijk. De politie Oosterhout stelt een nader onderzoek in.

Politie bekeurt onverzekerde automobilist en quadrijder

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft gisteravond op de Stationsweg een 58-jarige man uit Raamsdonksveer bekeurd omdat hij in een onverzekerde auto reed. De verdachte ontkende dat zijn auto niet verzekerd was en toonde zelfs een groene kaart. Bij navraag bleek dat de verzekering in verband met betalingsachterstand was opgeschort. De auto is uit het verkeer genomen en wordt pas teruggegeven aan de eigenaar als hij de verzekering in orde gemaakt heeft.

OOSTERHOUT: De politie zag gisteravond op de Beneluxweg een man rijden op de Quad, het gaat om een zogenaamde replica van een Yamaha Raptor. De bestuurder werd door de agenten gecontroleerd. De man bleek niet over een motorrijbewijs te beschikken hoewel dat gelet op de 70 cc motor wel noodzakelijk is. Ook bleek hij het apparaat dat hij zelf in elkaar gezet had nog niet te laten keuren bij de Rijksdienst Wegverkeer, waardoor er ook nog geen kenteken op het voertuig zit. De man heeft een bekeuring gekregen omdat hij geen rijbewijs heeft en onverzekerd rondreed.

Politie slingert bijna 200 snelheidsovertreders op de bon

DONGEN / S GRAVENMOER: De politie heeft gisteren in Dongen op 4 plaatsen en op de Hoofdstraat in s-Gravenmoer op snelheid gecontroleerd. Er werden 198 overtreders op de bon geslingerd. De meeste overtredingen (60) werden geconstateerd op de Mgr. Nolenslaan waar ter plaatse een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 79 kilometer / uur. De resultaten zijn verder als volgt

DONGEN, Noorderlaan: 26 Hoogste snelheid : 79 km p/u
DONGEN, Mgr.Nolenslaan: 60 Hoogste snelheid : 79 km p/u
DONGEN, Vennen: 51 Hoogste snelheid : 79 km p/u
DONGEN, Procureurweg : 21 Hoogste snelheid : 72 km p/u
's-GRAVENMOER, Hoofdstraat 40 Hoogste snelheid : 78 km p/u

Vernielingen aan school

OOSTERHOUT: De afgelopen weken zijn er bij een basisschool aan de Kruidenlaan verschillende vernielingen gepleegd. Het gaat om en minste zes verschillende incidenten. Zo zijn er elektriciteitsleidingen en een regenpijp losgetrokken en vernield, twee ruiten ingeslagen, het hang en sluitwerk van raam zijn bij een poging tot inbraak eveneens vernield. Tevens is er brand gesticht in een prullenbak op het plein.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

DE MOER: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.30 uur op de Moersedreef een 46-jarige vrouw aangehouden die verdacht wordt van het rijden onder invloed. Van de vrouw is een bloedproef afgenomen. De politie kreeg een melding van een weggebruiker die vertelde dat een auto voor hem reed waarvan de voorste twee banden op de velgen reden. Agenten zagen het voertuig rijden en gaven een stopteken. De eerste blaasproef gaf aan dat er alcohol gebruikt was door de bestuurder. Vervolgens is een bloedproef afgenomen. De auto was niet aantoonbaar verzekerd. Het rijbewijs van de bestuurster is ingevorderd. Zij kon geen verklaring geven voor de schade aan de voorkant van de auto. Zij had naar eigen zeggen geen aanrijding gehad. De auto is uit het verkeer genomen.

Politie onderzoekt brandstichting

WAALWIJK: Vannacht hebben vandalen brand gesticht in een tuin van een woning aan het Henk Badingspark. Een conifeer werd in brand gestoken. De bewoners werden omstreeks 00.15 uur wakker toen zij kabaal hoorden. Ze hoorde mannenstemmen en geknetter. Hierna keek ze naar buiten en zag dat de conifeer in de voortuin in brand stond. De bewoonster heeft de brand met een emmer water geblust. Haar man heeft nog in de buurt rondgekeken maar de daders niet meer aangetroffen. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Blaffende hond houdt buurt wakker

WAALWIJK: De politie heeft vannacht op de Richard Wagnerstraat boze buurtbewoners weten te bedaren die in actie wilden komen vanwege een blaffende hond. Het ging om een hond die vanuit de achtertuin inderdaad luid blaffend de buurtbewoners wakker hield. Volgens enkele bewoners werden zij enkele weken met de overlast geconfronteerd. De bewoners zijn geadviseerd contact op te nemen met de
woningbouwvereniging. De politie heeft ook met de hondenbezitter gesproken. Hij vertelde dat hij overwoog de hond terug te brengen naar het asiel. Hem is aangeraden de problemen op te lossen om te voorkomen dat de zaak escaleert.

Automobilist verliest macht over het stuur

LAGE ZWALUWE: Een 30-jarige man uit Lage Zwaluwe is vannacht omstreeks 02.00 uur op de Dirk de Botsdijk de macht over het stuur verloren en uit de bocht gevlogen. Vervolgens raakte hij met zijn auto een ANWB bord en een boom, raakte van de weg en belandde in de lager gelegen achterberm. Hij bleek niet gewond te zijn. Ook had hij niet gedronken. Vermoedelijk heeft hij te hard gereden en de bocht verkeerd ingeschat. De politie maakt een registratieset op.

Politie Dongen op zoek naar brandstichter

DONGEN: Vannacht is op het looiershof een kledingcontainer in brand gestoken. De melding van rookontwikkeling kwam omstreeks 04.00 uur bij de meldkamer binnen. De brandweer heeft het brandje geblust. De politie heeft in de omgeving nog een 15-jarige jongen gecontroleerd die vertelde naar de scanner te luisteren en daarom op de brand afgekomen was. Tijdens het zoeken naar de brandstichter kwam de politie op de Biezen uit bij een verkeersongeval. Een 16-jarige jongen was met zijn brommer tegen een paaltje gebotst. Zijn rechterbovenbeen lag niet in een natuurlijke stand. Hij is daarom met de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Politie waarschuwt voor internet aankopen van toegangskaarten

OOSTERHOUT: Een 31-jarige Oosterhouter is voor 95 euro benadeeld omdat hij via een bekende internet verkoopsite 6 toegangskaarten voor een bekend attractiepark had gekocht die tot op heden door de verkoper niet zijn afgeleverd. Hij meldde dit vandaag bij de Oosterhoutse politie Via een website waarop spullen te koop worden aangeboden, was hij in contact gekomen met een persoon die 6 toegangskaarten van attractiepark de Efteling aanbood voor in totaal 95 euro. Hij had het geldbedrag drie weken geleden overgemaakt maar daarna niets meer vernomen. De twee e-mailadressen van de verkoper waren niet meer in gebruik. De politie heeft de betrokkene geadviseerd en waarschuwt andere potentiële kopers van dit soort zaken voorzichtig te zijn bij dit soort transacties, zeker als de aangeboden prijs door particulieren erg laag is ten opzichte van de normale kosten.

Auteur: Willem van Hooijdonk