Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt dood man

TILBURG, 3 augustus 2005

Politie onderzoekt dood man

TILBURG De politie in Tilburg onderzoekt de dood van een nog onbekende man. Het lichaam van de man werd vanmorgen aangetroffen in het Wilhelminakanaal langs de Hoevense Kanaaldijk in Tilburg. Personeel van de Tilburgse brandweer heeft de man uit het water gehaald. Op het lichaam van de man heeft personeel van de Technische Recherche sporen van geweld aangetroffen. De politie gaat er vanuit dat de man door misdrijf om het leven is gekomen.

Rond halfnegen vanmorgen kwam bij de gemeenschappelijke Meldkamer van de politie Midden en West Brabant de melding van het aantreffen van de man binnen. De nog onbekende man werd door een voorbijganger aangetroffen. In het Wilhelminakanaal hebben duikers van de Tilburgse brandweer ook een auto aangetroffen.

Met behulp van duikers van de Tilburgse brandweer en een takelbedrijf is de auto uit het kanaal getakeld en veilig gesteld.

In verband met de werkzaamheden bij en in het Wilhelminakanaal heeft het scheepvaartverkeer tot vanmiddag drie uur stil gelegen.

In verband met het aantreffen van deze dode man heeft de politie vanuit het korps Midden en West Brabant een rechercheteam van ongeveer 15 mensen geformeerd.

Auteur: Willem van Hooijdonk