Politie Zaanstreek-waterland


15:27 02-AUG-05
loc.: WORMERVEER, PROV WEG W'ZN-W'GRAFTDK
Meer dan 200 p.v.'s bij snelheidscontrole
Tijdens een controle door het Verkeershandhavingsteam tussen 13:30 en 21:00 uur werden 238 bestuurders betrapt op het overschrijden van de maximum snelheid. De overtredingen werden vastgelegd door middel van een laser en radarapparatuur.
Bijzonderheden: Een 19-jarige man uit Wormerveer reed 151 km/u in zijn personenauto, terwijl een 26-jarige motorrijder uit Castricum het nog bonter maakte: 188 km/u. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.
Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 100 km/u.

02:41 03-AUG-05
loc.: PURMEREND, RIJKSWEG A7
Auto beschoten: man gewond
Een 24-jarige Rotterdammer raakte gewond toen de auto, waarin hij meereed, door onbekenden werd beschoten. De auto (een grijze Suzuki Alto) werd meerdere malen geraakt. De man, die achterin zat, was met twee anderen vanuit de richting Hoorn onderweg naar Rotterdam. De schoten werden afgevuurd vanuit een mogelijk rode personenauto. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis en zijn toestand is inmiddels stabiel. De politie heeft een rechercheteam samengesteld dat de zaak gaat onderzoeken.

De politie is op zoek naar getuigen die rond 02.30 uur de auto's hebben zien rijden over de A7 in de richting van Purmerend. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844.

10:49 03-AUG-05
ZAANDAM, LOBELIUSSTRAAT

Politie zoekt daders overval Etos

De politie is op zoek naar twee mannen die woensdagochtend een filiaal van de Etos aan de Lobeliusstraat hebben overvallen. Het duo, een man met een Noordafrikaans uiterlijk en een man met een negroïde/Hindoestaans uiterlijk, kwam rond 10.45 uur de winkel binnen. Op dat moment waren twee medewerkers in de winkel aanwezig. Zij werden door de mannen onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen mee te lopen naar het kantoor achterin de winkel. Vervolgens verliet het duo met een geldbedrag de winkel. Inmiddels waren er twee vrouwelijke klanten de winkel binnengekomen. Omdat zij de daders van de overval wellicht gezien hebben, verzoekt de politie hen zich te melden. De negroïde/Hindoestaanse man is een slanke man van ongeveer 28 jaar en is ongeveer 1.80 m lang. Hij droeg een donkerblauwe sweater met capuchon, die hij over zijn hoofd had getrokken en een donkerblauwe spijkerbroek. De man met het Noordafrikaanse uiterlijk was iets kleiner, ongeveer 1.70, heeft een ringbaardje en wordt geschat rond de 30 jaar. Hij droeg een donkerkleurige baseball-cap. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de Centrale Recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844.

10:04 03-AUG-05
WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Aanhouding voor o.a. poging doodslag

De politie heeft een 41-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Den Helder aangehouden die probeerden onder een controle uit te komen. Een surveillerende motoragent zag op het parkeerterrein van het Sportpark Klaverhoek een geparkeerde auto staan en wilde deze controleren. De man en de vrouw die in de auto lagen te slapen werkten aanvankelijk mee, totdat de man werd gevraagd zich te legitimeren. Hij wist de sleutel uit het contact van de politiemotor te halen en sprong in zijn auto. De agent trapte het raampje van de auto in en pakte de man vast, maar hij reed met hoge snelheid weg. Twee omstanders die getuige van het gebeuren waren, versperden vervolgens met behulp van een hek de weg. De 41-jarige minderde echter zijn snelheid niet en reed met volle snelheid door het hek. Daarbij konden de getuigen maar net op tijd opzij springen. Ongeveer 10 minuten later werd het duo alsnog aangehouden op de provinciale weg in Wijdewormer. De man bleek gesignaleerd te staan voor de politie Noordholland-Noord. Het duo werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Naast de diefstal van de motorsleutels, wordt de man ook verdacht van poging doodslag op de getuigen die hem met het hek probeerden tegen te houden.


---- --