Gemeente Haarlem


3 augustus 2005

213/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Realisatie twaalf autodateplaatsen voor ConnectCar in Haarlem

Een nieuw Amsterdams autodeelbedrijf 'ConnectCar' gaat zich vestigen in het centrum van Haarlem en erbuiten. Hiervoor worden twaalf autodate parkeervakken aangelegd, waarvan er zeven deze maand al worden gerealiseerd. De gemeente steunt dit bedrijf, omdat dit project bijdraagt aan een duurzaam verkeers- en vervoersbeleid.

Sinds 1998 kent Haarlem projecten voor deelgebruik voor deel auto's, tot nu toe alleen uitgevoerd door het bedrijf 'Greenwheels'. De doelstelling van het project is een reductie van het aantal geparkeerde auto's, een vermindering van het autogebruik en een stimulans voor het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen. Het autodeel project past dus zeer goed in het Haarlems Verkeer en Vervoer Plan.

In totaal komen op twaalf locaties in Haarlem autodate parkeervakken voor de ConnectCar auto's. Het gaat om de volgende locaties: Parklaan 69, Schoterweg 146/148, Velserstraat 9/11, Nagtzaamplein 29, Floris van Adrichemlaan 14t/m 24, Laan van Angers 188, Kampervest 53rd, Westergracht 61, Rustenburgerlaan 47, Plesmanlaan 22, Altenastraat 4/6 en de Wilhelminastraat 14. De parkeerplekken worden niet tegelijk, maar in twee fases aangelegd. De autodate parkeervakken worden voorzien van het bord E9 (parkeren vergunninghouders) met onderbord met de tekst "autodate".

Sector Stadsbeheer
Myrna Wiggers
023-511 4902
mwiggers@haarlem.nl
---- --