T-Mobile demonstreert als eerste HSDPA in Nederland

T-mobile

http://www.t-mobile.nl

Tijdens een bijeenkomst met zakelijke klanten in Rotterdam demonstreerde T-Mobile als eerste Nederlandse mobiele aanbieder de mogelijkheden van HSDPA in de praktijk. HSDPA bleek vele malen sneller dan de eveneens getoonde technieken EDGE en UMTS. Met HSDPA is het mogelijk om mobiel breedband op ADSL-snelheid te bieden. UMTS, zoals dit nu op de markt wordt aangeboden, biedt deze mogelijkheid niet. T-Mobile heeft daarom besloten haar Nederlandse UMTS-netwerk direct te voorzien van HSDPA, zodat zij diensten kan aanbieden waarbij daadwerkelijk sprake is van mobiel breedband. Dit najaar gaan zakelijke gebruikers HSDPA uitvoerig testen. In 2006 introduceert T-Mobile HSDPA op de Nederlandse markt.

Bruno Jacobfeuerborn, Directeur Technologie T-Mobile Netherlands: 'T-Mobile wil klanten echt mobiel breedband bieden op een snelheid die vergelijkbaar is met wat men thuis of op kantoor gewend is. Dat doen wij op dit moment al met het grootste landelijke netwerk van HotSpots, waar mobiele internetters via Wi-Fi gebruik kunnen maken van een zeer snelle mobiele breedbandverbinding. Zo krijgen zij op een volwaardige manier toegang tot het internet, hun e-mail, agenda of het bedrijfsnetwerk. Met HSDPA vullen we dat aanbod aan met een zeer snel mobiel netwerk waarmee klanten ook buiten de HotSpots beschikken over mobiel breedband. Daarmee wordt internet op ADSL snelheid echt mobiel. Wij zijn blij om als eerste Nederlandse mobiele aanbieder in de praktijk te kunnen laten zien dat HSDPA inderdaad een breedbandervaring biedt die in alle opzichten vergelijkbaar is met wat men thuis, op kantoor of op een T-Mobile HotSpot gewend is.'

Over T-Mobile
T-Mobile, het wereldwijde mobiele netwerk, heeft in Nederland 2,222 miljoen klanten (maart 2005) en is met een omzet van 256 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2005 de nummer 3 op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile beschikt in Nederland over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een snel groeiend aantal HotSpots, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding.

T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld. Als één van Deutsche Telekom's drie strategische bedrijfsonderdelen, concentreert T-Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. In het eerste kwartaal van 2005 had T-Mobile bijna 80 miljoen klanten verdeeld over negen T-Mobile markten. T-Mobile is de enige mobiele communicatie aanbieder ter wereld met transatlantische dienstverlening.

Meer informatie:

T-Mobile Netherlands BV
Priscilla Tomasoa
PR Manager

Telefoon: 06 1409 6666
E-mail: pers@t-mobile.nl
Persberichten op de site: www.t-mobile.nl