Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 3 augustus 2005

Politie pakt gevaarlijk rijdende motorrijder op

TILBURG Een 31-jarige man uit Tilburg is gistermiddag rond tien over vier aangehouden aan de Leliestraat in deze stad. Dat gebeurde na een achtervolging van een motoragent, waarbij de Tilburger het met de verkeersregels niet zo nam nou. Met maar liefst acht bekeuringen op zak werd de motorrijder weer in vrijheid gesteld. De motor van de man is door de politie uit het verkeer genomen.

De zaak kwam aan het rollen toen een motoragent de Tilburger op de kruising van de Spoorlaan en het NS Plein linksaf door een rood verkeerslucht zag rijden. Op het NS Plein koos de motorrijder e5rvoor om over het trottoir te gaan rijden en in de Zuid Oosterstraat, waar een maximum snelheid van 30 kilometer per uur geldt, liep de snelheid van de motorrijder op tot 90 kilometer per uur. In de Leliestraat negeerde de man een gesloten verklaring. Als de man is aangehouden blijkt dat hem de rijbevoegdheid was ontzegd. Verder bleek de motor van de man niet verzekerd. De politie maakt tegen de motorrijder een proces-verbaal op.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

TILBURG Aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond tien voor zes een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man was met zijn auto achter op een voorganger gereden. Als agenten bij de aanrijding komen blijkt de man onder invloed van alcohol. Zowel de blaastest als de ademanalyse mislukken. Een arts heeft van de man een bloedproef afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en het rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie pakt verdachte op na gooien brandbom

TILBURG Vannacht om vijf voor halféén hebben agenten aan de Hoflaan in Tilburg een 16-jarige jongen uit deze stad aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij met nog andere jongeren betrokken is bij het gooien van een brandbom. Die werd gisteravond rond kwart over elf door een raam van een woning aan de Kruidenlaan gegooid. Er ontstond lichte materiële schade, maar bij het Tilburgse gezin, die hiervan het slachtoffer waren, had het incident nogal wat impact. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Agenten pakken mannen op na poging diefstal auto

TILBURG Vannacht tussen halftwee en twee uur hebben agenten aan de Heikantlaan, de Bachlaan en de Schubertstraat in Tilburg drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht van de poging tot diefstal van een auto die geparkeerd stond op een parkeerterrein aan de Bachlaan. De drie verdachten zijn 44, 38 en 48 jaar oud en komen uit Kaatsheuvel. Zij zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Vannacht rond vijf voor halftwee kreeg de politiemeldkamer de melding dat een buurtbewoner bij thuiskomst mannen verdacht rond zag scharrelen rondom een geparkeerde auto. Als de politie ter plaatse een onderzoek instelt zien agenten een man uit de bosjes wegrennen. Dat is de 44-jarige man Kaatsheuvel. De man heeft een grote slotentrekker, een steeksleutel en schroevendraaiers in zijn bezit. Met politiehond Doerak stellen de agenten een verder onderzoek en in de bosjes rondom de Bachflat vinden zij een tweede verdachte. Dit is de 38-jarige. In de fouillering van deze man vinden de agenten sleutels van een voertuig. Hij geeft aan dat dit voertuig in de Schubertstraat staat en hierin treffen de agenten de derde verdachte aan. Het voertuig dat de drie mannen uit Kaatsheuvel ligt vol met inbrekersgereedschap. De mannen zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt Belgische bestuurder op

TILBURG Vanmorgen rond kwart voor negen hebben agenten aan de Ringbaan West in Tilburg twee mannen aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit het Belgische Merksplas. De man bestuurde een auto onder invloed van verdovende middelen. Een passagier in de auto werd door de politie aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Het betreft ook een Belg die zonder vaste woon- of verblijfplaats is. Een arts heeft van de bestuurder een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Op het politiebureau heeft de politie een onderzoek ingesteld in de auto van de aangehouden Belg. In de auto vinden agenten verdovende middelen. De beide mannen zijn in verband met het aantreffen van de drugs in verzekering gesteld en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. De politie kwam de beide mannen op het spoor na een telefoontje van een medeweggebruiker de die de politie belde in verband met het slingerende rijgedrag van de Belg.

Tilburger 42 dagen de cel in

TILBURG Aan de Sallandstraat in Tilburg hebben agenten vanmorgen omstreeks kwart voor twaalf een 48-jarige Tilburger aangehouden. De man had nog een vonnis van 42 dagen open staan.

Politie onderzoekt bedreiging Tilburgse vrouw

TILBURG - De politie van Tilburg is een onderzoek gestart naar aanleiding van de aangifte van een 55-jarige Tilburgse die in de nacht van zondag op maandag omstreeks 04.00 uur op de Laagstraat bedreigd werd door een man met een mes. De dader maakte daarbij seksueel getinte opmerkingen. Ze moest een klein geldbedrag afgeven. De politie is op zoek naar getuigen.

Het 55-jarige slachtoffer liep over de Korte Tuinstraat en zag ter hoogte van de parkeerplaats een man op een muurtje zitten. Op de Laagstraat nabij de hoek met de Noordhoekring viel deze man haar van achteren aan en schreeuwde dat ze op de grond moest gaan liggen. De man bedreigde haar daarbij met een groot keukenmes. Hij ging schrijlings, met aan iedere kant een been op haar zitten. Daarbij maakte hij seksueel getinte opmerkingen. Vervolgens moest de vrouw weer opstaan, waarna de man geld eiste. De vrouw gaf daarop haar portemonnee af waaruit de man het geld nam, het gaat om een klein bedrag. Hierna liep hij weg in de richting van de Spoorlaan.

Het zou gaan om een man met een donkere huidskleur, hij is ongeveer
1.75 meter lang en is circa 40-50 jaar oud. Hij had zwart kort golvend haar.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Er kan gebeld worden met het gebruikelijke politienummer: 0900-8844.

Auteur: Carel Bouman