Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (03/08)

BERGEN OP ZOOM, 3 augustus 2005

Politie onderzoekt inbraak in speelgoedwinkel
STEENBERGEN: Op dinsdag 2 augustus omstreeks 13.00 uur is er ingebroken in een speelgoedzaak aan de Kaaistraat. De dader is via de achterzijde van het pand binnen gekomen en heeft door middel van een steekwagentje een hoeveelheid DVD-spelers, playstations en Gameboys meegenomen. Via dezelfde weg is het pand weer verlaten. Uit buurtonderzoek van de politie blijkt dat verschillende getuigen een persoon hebben zien lopen met een steekkarretje. Voor zover bekend is de dader met het karretje vanaf de Kaaistraat, via de Berenstraat en de Blauwstraat naar de Kleine Kerkstraat gelopen. Hier werd het steekkarretje teruggevonden. De man viel op doordat de buit diverse keren van het steekwagentje afviel. Hebt u iemand met het karretje zien lopen? Of bent u op een andere manier getuige geweest van deze diefstal? Neem dan contact op met de politie en bel 0900-8844.

Politie neemt aangifte op van inbraak|
STEENBERGEN: Tussen woensdag 20 juli en dinsdag 2 augustus is er ingebroken in een woning aan de Gummarisvelden. In de woning zijn verschillende sierraden weggenomen. De daders zijn vermoedelijk binnen gekomen door een openstaande deur, tijdens aanwezigheid van de bewoonster.

Politie houdt fietsendief aan
OUDENBOSCH: Op dinsdag 2 augustus zagen twee surveillerende politiemensen een auto rijden met in de achterbak een herenfiets. Ze besloten polshoogte te nemen en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder van de auto verklaarde de afgesloten fiets van zijn vriendin op het station te hebben opgehaald. De politie vertrouwde de zaak niet en sommeerde de man de fiets op het bureau te zetten. Even later meldde zich een man wiens fiets zojuist was ontvreemd op het station te Oudenbosch. Dit bleek de fiets te zijn die de politie zojuist bij de bestuurder van de auto aan had getroffen. De 26-jarige man uit Sint Willebrord is gehoord en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Van de eigenaar van de fiets is aangifte opgenomen.

Politie neemt aangifte op van diefstel tuinstel
BOSSCHENHOOFD: In de nacht van dinsdag 2 augustus op woensdag 3 augustus hebben onbekenden een tuinstel uit een tuin aan de Patershof weggenomen. De set bestaat uit een vierkante tafel en vier stapelbare stoelen van opengewerkt metaal. De tuin is vrij toegankelijk vanaf de openbare weg.

Politie neemt aangifte op van inbraak in school
BERGEN OP ZOOM: Tussen donderdag 28 juli en woensdag 3 augustus is er ingebroken in een school aan het Tuinderspad. Onbekenden zijn het terrein op gekomen door een eerder ontstaan gat in het hekwerk. Vervolgens heeft men een raam van een ruimte op de begane grond ontwricht. Wat er precies ontvreemd is uit het gebouw is nog niet duidelijk.

Vrouw berooft van tas
ROOSENDAAL: De politie nam woensdag 3 augustus aangifte op van tasjesroof. Een 47-jarige inwoonster van Roosendaal fietste woensdagmiddag rond 13.30 uur over de Gezellelaan. Er fietste een jongeman achter haar die steeds dichterbij kwam fietsen. Plotseling werd haar fiets vastgepakt en werd haar tas met kracht van de bagagedrager getrokken. De jongeman fietste hard weg richting de Nijhoflaan. Even later zag de vrouw hem de Beetslaan uitkomen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst