Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 3 augustus 2005

(
Leiden Aanhouding na het verontreinigen van water
De politie heeft een 37-jarige man uit Kaiserslauteren (D) aangehouden op zijn boot aan het Rijn Schiekanaal. In de buurt van de Wilhelminabrug had de man op woensdagochtend, 3 augustus, omstreeks 09.30 uur, het wateroppervlakte bevuild door olie uit zijn boot in het water te lozen. Een andere schipper, een 45-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, was getuige geweest en had de brugwachter ingeschakeld. Op zijn beurt belde deze de politie die de man even verderop op het kanaal aan kon houden. De man heeft verklaard de olie niet met opzet te hebben geloosd, hij dacht alleen water te lozen. De man had de boot gehuurd en zegt de instructies van de bootverhuurder te hebben gevolgd. De politie zal de bootverhuurder eveneens horen. Tegen de man is door de politie proces-verbaal opgemaakt.

Bodegraven Schroom niet om de politie te bellen
De politie vraagt inwoners van Bodegraven verdachte situaties te melden bij de politie. Het politieteam van Bodegraven merkte op dat de afgelopen paar weken het aantal woninginbraken in Bodegraven was toegenomen. Onder andere zijn woningen aan de Watersnip, de Raaigras, de Wilgenoord en de Bourgondischelaan in deze periode ten prooi gevallen aan inbrekers. In veel gevallen bleken de bewoners op vakantie.

De politie heeft verscherpte maatregelen genomen om de inbraken een halt toe te roepen. Door extra te surveilleren en een speciaal woninginbrakenteam in te zetten hoopt de politie resultaat te boeken, maar kan hierbij de hulp van de burger ook goed gebruiken.

Moordrecht Poging en inbraak in bedrijven
Eigenaren van twee bedrijven aan de Ambachtweg schakelde de politie in toen zij merkten dat er in hun bedrijf was ingebroken. In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 augustus is er in één bedrijf ingebroken en in een ander bedrijf gepoogd in te breken. Uit het ene bedrijf is een laptop en een geldbedrag meegenomen het andere bedrijf heeft inbraakschade. De politie start een onderzoek naar de inbraken.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --