Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 3 augustus 2005

Safaripark Beekse Bergen heeft recordaantal bezoekers Ruim 15.000 bezoekers in twee dagen

Dinsdag 2 en woensdag 3 augustus hebben ruim 15.000 bezoekers Safaripark Beekse Bergen bezocht. Dit is een recordaantal voor het safaripark in het hoogseizoen. "Gelukkig zijn deze aantallen geen enkel probleem voor ons park. Met de 120 hectare oppervlakte hebben wij ruimte voor 25.000 dagbezoekers", zegt de tevreden vestigingsmanager Matthieu de Sevaux. Bezoekers van het safaripark beleven Afrika in één dag. Met de Afrikaanse weken die nu plaatsvinden komt het safarigevoel helemaal naar boven. De eerste avondsafari afgelopen zaterdag was ook een groot succes.

Druk bezocht
Safaripark Beekse Bergen heeft dinsdag 2 en woensdag 3 augustus een recordaantal van ruim 15.000 bezoekers ontvangen. Tijdens de Afrikaanse weken die nog tot en met 20 augustus duren, komt het safarigevoel helemaal naar boven. Afgelopen zaterdag was de eerste avondsafari ook een groot succes. Voor het eerst in de geschiedenis is het park vier avonden tot 22.00 uur voor het grote publiek geopend. Tijdens deze avonden zijn er Afrikaanse lekkernijen en is er topentertainment. De volgende drie avondsafari's zijn op 6, 13 en 20 augustus.

Een dagje Afrika
In Safaripark Beekse Bergen maken bezoekers in één dag kennis met diverse Afrikaanse diersoorten. Ze komen oog in oog te staan met leeuwen, panters, zebra's, olifanten, giraffen, jachtluipaarden en neushoorns. Deze dieren leven op grote vlaktes en vaak met meerdere soorten samen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een reis door het grootste dierenpark van de Benelux te maken. Neemt men de safaribus of safariboot, dan vertelt de gids de meest actuele informatie over de dieren. Echt avontuurlijk is de wandelsafari. Hier lopen bezoekers over een Afrikaanse savanne en ontmoeten zij bijvoorbeeld de grootste olifant van Europa, Calimero. Het is ook mogelijk om met de eigen auto op safari te gaan. Safaripark Beekse Bergen is dagelijks geopend vanaf 10 uur.

Meer informatie over Safaripark Beekse Bergen is te vinden op: www.safaripark.nl maar men kan ook bellen met Safaripark Beekse Bergen, tel: 0900-2335732 (EUR 0,15 p.m.).

Noot voor de redactie (