Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (03/08)

BREDA, 3 augustus 2005

Politie rolt hennepkwekerij op
ETTEN-LEUR: De politie trof maandag 2 augustus in een pand aan de Florijnstraat een hennepkwekerij aan. In het pand trof men 152 gedroogde henneptoppen en 300 planten aan. De politie ruimde de kwekerij in samenwerking met medewerkers van de gemeente. De politie nam de planten en bijbehorende kweekapparatuur voor vernietiging in beslag. Tot op heden zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Politie sluit veelpleger in
BREDA: De politie heeft op dinsdag 2 augustus een 40-jarige man uit Breda aangehouden in verband met winkeldiefstal. De man wilde met een trainingspak ter waarde van 80,- een winkel aan de Karrestraat uit lopen. Toen hij de winkel verliet traden de alarmpoortjes in werking. Een beveiligingsbeambte heeft de dief aangehouden en het trainingspak teruggenomen. De man verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Winkelmedewerkers alarmeerden de politie. Politiemensen namen de man mee naar het politiebureau en verhoorden hem. Hij bleek een veelpleger. De verdachte gaf de diefstal toe en werd ingesloten. De politie heeft aangifte van de benadeelde opgenomen.

Fietser raakt gewond bij ongeval
BREDA: De politie kreeg op dinsdagmiddag 2 augustus melding van een ongeval met letsel aan de Dr. Struykenstraat. Een 63-jarige fietser en een 41-jarige automobilist, beiden uit Breda, reden over de Dr. Struykenstraat komende uit de richting van het centrum. Ter hoogte van de kruising met de Verbeetenstraat sloeg de fietser af in de richting van het Dr. Struykenplein. Op het moment dat de fietser overstak, kwam de automobilist aanrijden. Hij probeerde door hard te remmen een aanrijding te voorkomen. Hij raakte echter met zijn buitenspiegel de fietser en deze viel van zijn fiets. De fietser liep hierdoor een hoofdwond en een pijnlijke heup op. De ambulance vervoerde hem naar het Amphia ziekenhuis locatie Molengracht. Hoe ernstig de verwondingen zijn is niet bekend.

Politie controleert op snelheid
ZUNDERT / ETTEN-LEUR: De politie heeft op dinsdag 2 augustus snelheidscontroles gehouden in de genoemde gemeenten. Tussen 08.50 uur en 11.30 uur controleerde men aan de Kapellekestraat te Zundert. 352 passanten zijn gecontroleerd. Hiervan overtraden 76 bestuurder de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.Tussen 12.20 uur en 15.30 uur controleerde de politie met behulp van de radarauto 365 bestuurder op de Sander te Etten-Leur. Er zijn 75 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid gedroeg 83 km/u.

Politie bekeurt vrouw wegens winkeldiefstal
BREDA: Een 72-jarige vrouw uit Rotterdam is op dinsdag 2 augustus door een beveiligingsmedewerker van een winkel aan de Karrestraat aangehouden. De vrouw trachtte een tas ter waarde van 19,50 mee te nemen zonder te betalen. Bij het verlaten van de winkel traden de beveiligingspoortjes van de winkel in werking en is de vrouw aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de vrouw met een bekeuring van 130,- weer in vrijheid gesteld.

Politie maakt proces-verbaal op tegen verkeersovertreder BREDA: De politie heeft op dinsdag 2 augustus een personenauto staande gehouden omdat deze met 100 km/u over de Graaf Engelbertlaan reed. Op deze weg is 50 km/u de maximumsnelheid. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Ook maakt de politie proces-verbaal tegen de 23-jarige Bredanaar op vanwege deze grove snelheidsovertreding en het negeren van een rood stoplicht.

Politie neemt aangifte op van vijf inbraken
BREDA: In de nacht van maandag 1 augustus op dinsdag 2 augustus is er ingebroken in een woning aan de Valkenierslaan. De inbrekers maakten met behulp van de Bulgaarse methode de toegangsdeur tot de achtertuin open. Aan de achterzijde van het huis forceerden ze een raam en klommen zo de woning in. Er zijn verschillende vertrekken van het pand doorzocht. Tot nu toe is alleen een televisietoestel vermist, maar mogelijk is er nog meer weggenomen.

BREDA: Tussen dinsdag 2 augustus en woensdag 3 augustus is er ingebroken in een woning aan de academiesingel. De daders braken een reeds op een kier staand klepraampje open en kwamen zo de woning binnen. Ze verlieten het huis via de voordeur met medeneming van een computer, tientallen dvds, een digitale camera en een geldbedrag.

BREDA: Op maandag 1 augustus ontdekte de eigenaar van een pand aan de Delpratsingel een inbraak in zijn pand. De daders forceerde vermoedelijk de niet correct afgesloten voordeur en ontvreemdde uit de woning een computer.

PRINSENBEEK: Tussen woensdag 27 juli en dinsdag 2 augustus is er ingebroken in een woning aan de Julianalaan. Vermoedelijk kwamen de daders binnen door een openstaand slaapkamerraam op de begane grond. Er zijn sierraden weggenomen.

BREDA: In de nacht van dinsdag 2 augustus op woensdag 3 augustus werd er ingebroken in een woning aan de Rijsbergseweg. De inbrekers kwamen door middel van de Bulgaarse methode aan de achterzijde de woning binnen. Binnen namen ze uit de keuken een portemonnee weg.

Jongelui vernielen ruiten van woning
ZEVENBERGEN: Op dinsdagavond 2 augustus zijn er van een woning aan de Hoogmade twee ramen in ingegooid. De bewoner van het pand zat in de woonkamer toen hij twee harde klappen hoorde. Er vloog een stuk trottoirtegel de woonkamer in. De bewoner liep direct naar het raam en zag twee jongelui de tegenover het huis gelegen brandgang in rennen.

Politie neemt aangifte op van bedrijfsinbraak
BREDA: In de vroege ochtend van woensdag 3 augustus is er ingebroken in een bedrijf aan de Konijnenberg. Inbrekers gooiden een ruit aan de voorzijde van het pand in. Binnen probeerde men bureaulades open te breken. Dit is echter niet gelukt. Er is niets ontvreemd. De politie zocht de omgeving van het pand af met een speurhond op zoek naar eventuele geursporen. Dit onderzoek leverde echter niets op.

Politie neemt aangifte op van inbraak in sportcomplex
ETTEN-LEUR: In de vroege ochtend van woensdag 3 augustus is er ingebroken in de kantine van een sportcomplex aan de Hogeweg. De daders gooiden op het terras een grote koelkast om en sloegen aan de zijkant van het gebouw een ruit in. Vermoedelijk raakten de inbrekers door het arriveren van beveiligingspersoneel in paniek en sloegen ze op de vlucht. Er is voor zover bekend niets weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar deze inbraak.

Politie neemt aangifte op van inbraak in school
BREDA: Op woensdagochtend 3 augustus is er ingebroken in een schoolgebouw aan de Beemd. Ter plaatse sloegen onbekenden een raam in. Uit de school werd een computerkast ontvreemd.

Politie houdt vrouw aan wegens rijden onder invloed
PRINSENBEEK: De politie heeft op woensdagochtend 3 augustus een 62-jarige vrouw uit Etten-Leur aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw was met haar auto tegen een geparkeerde auto aangereden. Dit gebeurde op de Valdijk. Ze maakte een wat verwarde indruk waardoor de politiemensen besloten haar een blaastest af te nemen. Hieruit bleek dat de vrouw teveel gedronken had. Op het politiebureau namen politiemensen de vrouw een ademtest af. De uitslag hiervan bedroeg 785 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van 9 uur en haar rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw.

Winkeldief aangehouden door beveiligingspersoneel
BREDA: Beveiligingsbeambten van een winkel aan de Kruisvoort hebben op woensdagmiddag 3 augustus een 17-jarige jongeman aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen trachtte een MP3-speler met een waarde van 35,- te ontvreemden. Een beveiligingsmedewerker zag het gebeuren en hield de jongen aan. De politie nam de dief over en namen aangifte van de gedupeerde op. De jongeman kreeg een winkelverbod van een jaar. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie controleert op snelheid|
BREDA: De politie heeft op maandag 3 augustus een snelheidscontrole gehouden in de genoemde gemeente. Tussen 08.30 uur en 12.00 uur stond de radarauto aan de Tramsingel. Hier passeerden 2496 bestuurders. Er werden 200 overtredingen geconstateerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 89 km/u.Tussen 13.00 uur en 15.30 uur controleerde de politie aan de Allerheiligenweg 1367 voertuigen. 116 passanten overtraden de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Auteur: Nicolette Bovenhorst