Gemeente Zaanstad

parkeeroverlast zaandam oud-west leidt tot aanpassing parkeerbeleid

woensdag 3 augustus 2005

Door de verlenging van het betaald parkeren tot 23.00 uur in een deel Zaandam-Centrum is er in de Russische Buurt en Oud-West parkeeroverlast ontstaan. Toen de gemeenteraad van Zaanstad koos voor uitbreiding van het betaald parkeren heeft zij daarbij wel aangegeven dat dit niet mocht leiden tot overlast in aangrenzende woonbuurten. Omdat die nu wel is ontstaan is er door de gemeente, in overleg met de wijken, naar een andere oplossing gezocht. Eerder al besloot het College van B & W om met ingang van 1 augustus het parkeren met vergunning in de Russische Buurt uit te breiden tot 23.00 uur. Nu gaat dat per 1 september ook gelden in Oud-West.

Er is besloten dat met ingang van 1 september 2005 het parkeren met vergunning in Oud-West uitgebreid wordt tot 23.00 uur. Dit betekent concreet dat in Oud-West tot 23.00 uur alleen autos met een parkeervergunningvignet of een kaartje uit de parkeerautomaat kunnen parkeren. Autos zonder parkeervergunning mogen tot dat tijdstip niet meer in de buurt parkeren.

Om te voorkomen dat bezoekers van bewoners in Oud-West in de avonduren geen parkeerplaats kunnen vinden, heeft de gemeente verder bepaald dat het maximum aantal bezoekersvergunningen per woning omhoog gaat van 30 naar 60 per kwartaal. De prijs van de bezoekersparkeervergunning verandert niet.

Met de maatregelen hoopt de gemeente Zaanstad de overlast die is ontstaan door de verlenging van het betaald parkeren, terug te dringen.