Gemeente Sneek


Onthulling Kuroberotonde in Sneek
Tijdens het bezoek van de Japanse delegatie uit Kurobe aan Sneek onthullen de gemeentebesturen van de zustersteden de Kuroberotonde in de Oppenhuizerweg.

De rotonde ligt in de buurt van YKK aan de Einsteinstraat. De komst van dit bedrijf naar Sneek was aanleiding tot het aangaan van een zusterstadrelatie tussen het Japanse Kurobe en Sneek. De zusterband bestaat dit jaar 35 jaar, een feit dat gevierd wordt met een meerdaagse ontvangst van een Japanse delegatie in Sneek.

Een van de onderdelen van het programma is het noemen van de rotonde naar Kurobe. Dit is een reactie van het gemeentebestuur van Sneek op het openen van een Sneekplein in Kurobe in 2000.

De Kuroberotonde is op een speciale manier ingericht. Met beplanting is het logo van Kurobe aangegeven. Deze beplanting bestaat uit buxushaagjes, rijk bloeiende vaste planten, siergrassen en eenjarige perkplanten. In het hart van de rotonde staat een markante rode esdoorn.

Het logo van Kurobe geeft in cirkelvorm de drie Japanse karakters weer waarmee de naam van de stad wordt geschreven.
Verder ligt in de rotonde een ronde zwerfkei. Hierop is een metalen herinneringsplaatje aangebracht met in het Japans en Nederlands de tekst:

Kurobe-rotonde
1970-2005
Zusterstadrelatie Kurobe - Sneek

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 2-8-2005