Ingezonden persbericht

ARINSO geselecteerd als HR "BPO Services Powered by SAP" partner

BRUSSEL, 20050803 -- ARINSO International (Euronext Brussels: ARIN), een toonaangevende leverancier van Human Resource oplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat het geselecteerd is om zich aan te sluiten bij het "BPO Services Powered by SAP" programma. Dit versterkt wederom de positie van ARINSO in de groeiende HR Business Process en Payroll Outsourcing markt. ARINSO's "euHReka" oplossing, gebaseerd op mySAP HCM, zal worden geleverd in het kader van het "BPO Services Powered by SAP" programma. euHReka is ARINSO's oplossing voor (inter-)nationale HR en Payroll services op basis van een vooringerichte mySAP HCM omgeving.


Uniek is de geschiktheid van euHReka voor pan-Europese salarisverwerking en HR Outsourcing, gericht op ondernemingen die behoefte hebben aan een partner voor HR oplossingen met internationale expertise. Door op deze nieuwe manier als partner op te treden, kan ARINSO haar gebruikelijke HR oplossingen van wereldklasse bieden, binnen een kostenstructuur zonder voorafgaande investeringen.

SAP, toonaangevend in zakelijke software oplossingen, heeft een propositie geschapen met sterke meerwaarde door oplossingen en services voor BPO aan te bieden aan belangrijke leveranciers van outsourcing in deze dynamische markt. Binnen het "BPO Services Powered by SAP" programma ondersteunt SAP de opstart en operatie van BPO dienstverlenings¬platforms, in nauwe samenwerking met toonaangevende BPO dienstverleners. Deze dienstverlenings¬platforms zijn gebaseerd op de nieuwste versies van SAP's mySAP HCM oplossingen die tot de beste in hun soort behoren. Zij worden op een gestandaardiseerde manier door de BPO dienstverlener ingezet om een begrijpelijke maar toch kosteneffectieve aanbieding te leveren.

Met haar wereldwijde ervaring in HR dienstverlening en de euHReka Powered by SAP oplossing kan ARINSO haar klanten een naadloos geïntegreerde en schaalbare HR oplossing bieden. ARINSO heeft Business Consulting teams die bekend staan om hun expertise op het gebied van transformaties van HR processen. Deze expertise biedt een enorme toegevoegde waarde bij automatisering en innovatie wanneer administratieve human resources activiteiten worden uitbesteed. ARINSO biedt flexibele pre-financierings¬mogelijkheden voor de transitie en de service transformatie, resulterend in een verbeterde terugverdientijd. De nauwe samenwerking met SAP zal de krachtige mySAP HCM oplossing toegankelijk en toepasbaar maken voor een breder scala aan werkgevers.

ARINSO werd door SAP geselecteerd vanwege haar expertise in bedrijfsprocessen en SAP oplossingen en om haar track record op het gebied van HR BPO. ARINSO heeft één van de grootste SAP HR & Payroll implementatie organisaties van de wereld en heeft projecten uitgevoerd voor meer dan 500 klanten, waarin oplossingen werden geïmplementeerd die dienstverlening bieden aan meer dan 5 miljoen werknemers. Deze ongeëvenaarde expertise verleent kracht aan ARINSO's HR BPO dienstverlening (ARINSO People Services) aan klanten in Europa, Noord- en Zuid Amerika en in Azië. ARINSO's wereldwijde HRO contracten worden bediend vanuit haar gestandaardiseerde service centers.

Met deze strategische samenwerking zullen SAP en ARINSO elkaars enorme zakelijke ervaring en marktinzicht kracht bijzetten en zo de meest geavanceerde oplossingen bieden. De meerwaarde van het euHReka platform wordt nu vergroot door de unieke voordelen van het "BPO Powered by SAP" programma, zodat werkgevers hun administratieve kosten omlaag kunnen brengen, strategisch voordeel aan hun organisatie kunnen leveren en HR processen kunnen stroomlijnen.

Jos Sluys, CEO van ARINSO International: "HR BPO is een snelgroeiende sector van de bloeiende outsourcingmarkt. Speciaal binnen HR onderkennen ondernemingen tegenwoordig de waarde van het uitbesteden van non-core en transactionele processen, wat hen in staat stelt zich op hun kernactiviteiten te concentreren. Ik ben ervan overtuigd dat met deze nieuwe partnership onze klanten zullen profiteren van een hogere kwaliteit in service, lagere kosten en een verminderd risico, verbonden aan BPO toepassing, transitie en operatie. Deze partnership maakt ARINSO tevens een toegewijde uitdager in de HR markt en versterkt onze positie als toonaangevende, wereldwijde leverancier van business process outsouring services."

SAP stelde vast dat ondernemingen toegang willen krijgen tot de complete scope van centralisatie en outsourcing. In het kader daarvan ondersteunt SAP ondernemingen en dienstverleners om de SAP oplossingen optimaal te kunnen inzetten in een BPO omgeving. BPO Services Powered by SAP herbergt een unieke combinatie van SAP's betrouwbaarheid als partner op de lange termijn en ervaring in het leveren van innovatieve zakelijke oplossingen met aanvullende diensten van toonaangevende BPO dienstverleners zoals ARINSO. BPO klanten kunnen genieten van zowel uitzonderlijk lage transitie als operationele kosten. Door gebruik te maken van BPO standards worden risico's minimaal en zorgt deze standaardisatie voor verbeterde kwaliteit van de business processen.


OVER ARINSO INTERNATIONAL
ARINSO International (Euronext Brussel: ARIN) is een wereldwijde HR Services partner die innovatieve HR oplossingen levert aan grote en middelgrote werkgevers. ARINSO streeft naar HR Excellence door Strategisch Advies, Outsourcing Services en Technology Integration Services. ARINSO werd opgericht in 1994 en heeft momenteel meer dan 1.800 medewerkers in 22 landen: België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Zwitserland, Finland, Polen, Verenigde Staten, Canada, Argentinië, Brazilië, Mexico, Singapore, Maleisië, Thailand en Marokko. Met haar ARINSO People Services divisie levert ARINSO HR and payroll outsourcing oplossingen, via een wereldwijd netwerk van service centers.
www.arinso.com




ARINSO Nederland B.V.