Ingezonden persbericht


REMINDER

Uitnodiging persbijeenkomst

Zesde Groot Romeins Festival

Officiële opening van het Romeins Festival op 3 augustus

met de Romeinse re-enactorgroep Legio Secunda Augusta

Graag nodigen wij u uit voor de intocht van de Romeinse re-enactorgroep Legio Secunda Augusta in Archeon in Alphen aan den Rijn. Deze groep is de grote trekpleister van het Groot Romeins Festival dat van 4 t/m 14 augustus voor de zesde maal plaats vindt. Tijdens dit evenement worden 27.000 bezoekers verwacht. Op woensdag 3 augustus a.s. verwelkomen wij u graag vanaf 15.00 uur in Archeon voor de officiële opening van dit hoogtepunt van het seizoen.

De ontvangst vindt plaats in het Triclinium, de Romeinse aanligzaal, waar u uiteraard het Romeins aanliggen onder het genot van een hapje en een drankje zelf kunt ervaren. Daarna nodigen wij u uit om bij de intocht van Romeinse leger aanwezig te zijn, waarbij Legio Secunda Augusta het Romeinse stadje Trajectum ad Rhenum zal overnemen.

De opening zal verricht worden door de 1e afgevaardigde van de Italiaanse ambassade Signor Santarosaria.

Het programma is als volgt:

15.00 uur Ontvangst in het Triclinium

15.30 uur Welkom door de heer Jack Veldman, directeur Archeon

15.40 uur Uitleg over Legio II Augusta door de heer David Richardson, voorman van

Legio Secunda Augusta

15.50 uur Intocht van het Legio Secunda Augusta

16.10 uur Rondgang langs de kramen, werktuigen en wapens van Legio Secunda Augusta

16.30 uur Borrel

Wij zouden het enorm op prijs stellen u deze bijzondere middag te mogen begroeten. Wilt u dan wel zo vriendelijk zijn ons even te laten weten dat u komt. Dat kan via de aanmeldingsstrook die u hieronder aantreft. U kunt het formulier aan ons faxen. Het is natuurlijk ook mogelijk om u per mail via info@archeon.nl of telefonisch via 0172 447744 aan te melden vraagt u dan naar Tristan Wesselink of Monique Veldman.

Salute et Valete!

Gegroet en het ga u goed!

J.P. Veldman

Directeur Archeon