Eemland zuid 10.00 uur

Utrecht 04-08-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Geweld

AMERSFOORT- Op woensdagavond werden drie personen aangehouden na openlijk geweld.

Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden op het Neptunusplein. Agenten gingen ter plaatse en troffen de groep mensen aan op het plein. Het zou gaan om een eerder conflict wat nu werd uitgevochten. Drie verdachten, 19, 20 en 24 jaar uit Amersfoort werden aangehouden. Een 16-jarige meisje uit Amersfoort was gewond geraakt aan haar hand en bleek 2 gebroken vingers te hebben zij moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Gewapende overval

LEUSDEN Op woensdagochtend 3 augustus kreeg de politie om 05.10 uur de melding dat een inbraak was gepleegd in een woning aan de Kokmeeuw. Toen de agenten bij de woning aankwamen verklaarde de bewoner (leeftijd wordt om reden van privacy niet bekend gemaakt) dat er niet alleen sprake was van een inbraak, maar dat hij bovendien was bedreigd door een onbekende man met een mes.

De bewoner gaf aan dat hij wakker werd en een overvaller zag die van hem de pincode van zijn bankpas eiste. Toen de man hem de code gaf, ging de overvaller ervandoor. Vervolgens ging de man naar de buren en vertelde dat er was ingebroken. Daarop werd de politie ingeschakeld.

De bewoner hield aan de overval geen lichamelijk letsel over. De recherche heeft de zaak in onderzoek en eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.