AutoRai

Print

Saab 9-3 Linear Sport voor fijnproevers

(4-8-2005)
Saab presenteert een sportief aangeklede uitvoering van de 9-3. Het is de Linear Sport, een versie waarbij het sportieve karakter van de Saab 9-3 Sport Sedan en 9-3 Sport Estate haarscherp uit de verf komt

Dat komt door een serie opties die niet alleen de sportieve uitstraling van de auto versterken maar ook het rijcomfort ten goede komen, zoals onder meer de automatische klimaatregeling en de unieke stoelbekleding Barathea.

De Linear Sport is een uitbreiding van het leveringsprogramma van de Saab 9-3, net als de al eerder geïntroduceerde Linear Business dat is. Bij de jongste aanwinst ligt het accent op sportiviteit, en dan is een eerste blik veelzeggend. De Linear Sport valt op door mistlampen voor en de in carrosseriekleur uitgevoerde bumperskirts, deurgrepen en dorpelbescherming. Ook de speciale lichtmetalen 16-inch dubbel vijfspaaks wielen scherpen het sportieve voorkomen aan.

In de auto valt direct de speciale, exclusieve Barathea stoffen bekleding op. Daarnaast heeft de auto vele extraâs die in het dagelijks gebruik enorm van pas komen, zoals een regensensor en de telefoonvoorbereiding. De tot de uitrusting behorende automatische klimaatregeling is bovendien heel vernuftig. De bestuurder kan kiezen uit verschillende programmaâs, zodat het systeem na het starten in een âpersoonlijkeâ stand staat.

Saab levert zowel de 9-3 Sport Sedan als straks ook de 9-3 Sport Estate in de uitvoering Linear Sport. Er is te kiezen uit drie benzinemotoren: de 1.8i, de 1.8t en de 2.0t. De laatste twee zijn voorzien van een turbo. Daarnaast zijn er nog twee versies van de dieselmotor 1.9 TiD: een van 120 pk en een van 150 pk.

Voor de berijder die nog meer sportieve prestaties uit de auto wil halen, is voor alle turbo motoren motortuning mogelijk. Zo is de 1.8t met 150 pk te tunen naar 195 pk, met behoud van fabrieksgarantie. Deze motortuning maakt de Linear Sport nog sportiever.

De vele opties op de Linear Sport vertegenwoordigen een waarde van meer dan 4.000 euro. De meerprijs van deze uitvoering bedraagt echter
1.200 euro waarbij de klant derhalve een voordeel heeft van ruim 2.800 euro. Daarmee is er al een Saab 9-3 Linear Sport (1.8i) te koop vanaf 29.890 euro. Een turbomotor is er al vanaf 33.590 euro (1.8t); motortuning bedraagt 1.350 euro.