AutoRai

Print

Nieuwe HUMMER H3 nu in Nederland leverbaar

(4-8-2005)
De HUMMER H3 is met onmiddellijke ingang in Nederland leverbaar, officieel geïmporteerd door Kroymans HUMMER. Vooralsnog wordt de H3 voorzien van een 3.5L vijfcilinder lijnmotor met een vermogen van 220 pk (163,9 kW).
Echter, als onderdeel van de groeistrategie van HUMMER zal er op termijn ook een dieseluitvoering in Europa leverbaar worden. De H3 is het vierde model van HUMMER.

De nieuwe HUMMER H3 kenmerkt zich door de typische HUMMER styling en off-road capaciteiten, en is door zijn afmeting en prijs meer toegankelijk dan de overige modellen. De H3 is een opvallende nieuwkomer in de wereld van de middenklasse SUVâs en heeft een onaantastbare en unieke positie op het gebied van vormgeving en terreincapaciteiten. Vergeleken met de H2 is de H3 korter, lager en smaller geworden.

De nieuwe middenklasse SUV van HUMMER wordt aangedreven door een Vortec 3500 in-lijn vijfcilinder krachtbron met dubbele, bovenliggende nokkenassen en variabele kleptiming, die 162 kW/220 pk bij 5.600 toeren per minuut levert en een koppel van 305 Nm bij 2.800 tpm heeft. Het brandstofverbruik bedraagt 11,8 l/100 km. Er is een keuze uit een soepel schakelende manuele vijftraps versnellingsbak of een elektronisch bediende Hydra-Matic 4L60-E viertraps automaat.

De H3 is voorzien van een elektronisch bediende 4-wheel-drive systeem met onder andere voorzieningen als tractiecontrole, bodemplaatbescherming, een optioneel sperdifferentieel achter en een StabiliTrak stabiliteitscontrolesysteem in combinatie met de automatische transmissie. Dankzij zijn superieure off-road capaciteiten is de H3 in staat door diepe beken te waden en de steilste hellingen te nemen.

De nieuwe HUMMER H3 biedt een volledig veiligheidspakket dankzij beschikbare features als elektronische StabiliTrak stabiliteitscontrole (standaard in combinatie met de automatische transmissie), gordijnairbags, een systeem dat de gordijnairbags activeert wanneer de HUMMER onverhoopt een koprol maakt en een solide voertuigstructuur. Verder heeft de H3 standaard een dual-stage airbagsysteem voorin en is uitgerust met GMâs Passenger Sensing System, dat gebruik maakt van gewichtssensoren die de voorairbags al naar gelang de situatie in- of uitschakelen.

De HUMMER H3 wordt leverbaar in drie uitrustingsniveauâs. De Comfort is er vanaf ⬠54.990,-