Politie Zuid-Holland-Zuid

04/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

04-08-2005 - Persberichten District I

OP HETERDAAD BETRAPT
DORDRECHT De politie heeft woensdagmorgen 4 augustus een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Laan der Verenigde Naties. Politie in burger had de man op heterdaad betrapt op diefstal uit een auto. De verdachte had een ruitje van een auto ingeslagen en was vervolgens in het voertuig gestapt. Toen hij uitstapte, namen de agenten in burger waar hoe de man een autoradio onder zijn kleding stopte en ervandoor ging op een fiets. De man zou zich ophouden achter een gebouw aan de Weeskinderendijk Beneden. Dit werd doorgegeven aan surveillerende agenten in een opvallende auto. Zij gingen er heen en troffen de verdachte aan. Achter het gebouw werd ook de autoradio gevonden. Nadat de rechtmatige eigenaar was benaderd, bleek deze ook een zwarte portemonnee met inhoud kwijt te zijn. Deze werd ook teruggevonden achter het gebouw. De spullen zijn allemaal teruggegeven aan de eigenaar die aangifte deed. De verdachte is in verzekering gesteld.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT De politie heeft op woensdag 3 augustus een verkeerscontrole gehouden op de Hugo de Grootlaan, Mijlweg, Savornin Lohmanweg en S.M. Hugo van Gijnweg. Het ging om een controle met staandehouding. Dit ter bevordering van de verkeersveiligheid. De politie controleerde van 08.30 tot 16.00 uur. Er werden 550 voertuigen gecontroleerd en 55 overtredingen geconstateerd. 29 keer was er sprake van een overschrijding van de snelheid, 25 personen hadden hun gordel niet om en 1 persoon reed over de busstrook. Allen krijgen een bekeuring.

LIEVER GEEN BEKEURING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 3 augustus een 16-jarige knul uit Bleskensgraaf aangehouden op de Baden-Powellaan in Dordrecht. De jongen reed zonder verlichting op een bromfiets op de Noordendijk. Dit werd gezien door de politie. Na een stopteken ging de jongen ervandoor. Hij reed tegen het verkeer in op de Oranjelaan, waarna hij rechts een park inreed. Op de Baden-Powellaan lukt het de politie de jongen in de kraag te vatten. De jongen verklaarde op het bureau dat hij ervandoor was gegaan omdat hij geen bromfietscertificaat had. Hij wilde daar geen bekeuring voor krijgen. Deze krijgt hij nu wel. De bromfiets is in beslag genomen. Deze was onverzekerd.

VROUW BEDREIGD
DORDRECHT De politie heeft woensdagmorgen 3 augustus een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Jekerstraat. De man had die ochtend een zakelijke afspraak met betrekking tot zijn woning. Een vrouw kwam langs. Toen zij later het gesprek af wilde ronden, zei de 34-jarige man nog wat te willen weten en liep even de kamer uit. Toen hij terugkwam, was de man van onderen ontkleed en had hij een mes in zijn handen. De vrouw schrok en voelde zich ernstig bedreigd. Ze gilde en wilde wegkomen. De man pakte de vrouw beet maar ze wist het mes af te pakken en te ontkomen. Buiten werd de vrouw opgevangen door werklieden die de politie belden. De man werd direct aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Het slachtoffer (34) heeft aangifte gedaan van bedreiging.