Politie Zuid-Holland-Zuid

04/08 Hoeksche Waard

04-08-2005 - Persberichten District III

TWEE GEWONDEN BIJ ONGEVAL
ZUID-BEIJERLAND Bij een ongeval op de Koninginneweg in Zuid-Beijerland zijn twee gewonden gevallen. Een van de gewonde, een 15-jarig meisje uit Zuid-Beijerland, die achter op een brommer zat, had letsel aan haar hoofd. Ambulancepersoneel kreeg voor haar behandeling hulp van een Medisch Mobiel Team. Een ambulance bracht haar naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam. De 16-jarige jongen uit Zuid-Beijerland die de brommer bestuurde, had letsel aan zijn knie en enkel.

De twee waren samen met een 15-jarige jongen uit Strijen wezen vissen. Na afloop, op donderdag 4 augustus 2005 omstreeks 02.40 uur, liep deze 15-jarige jongen met zijn snorfiets en daarachter een karretje met de visspullen over de Koninginneweg. Op een gegeven moment reed ook de 16-jarige met achter op het meisje op zijn brommer over de Koninginneweg. Hij zag kennelijk het karretje niet en botste tegen de achterkant hiervan.

SCOOTERMOBIEL IN BRAND
OUD-BEIJERLAND De nieuwe scootermobiel van een 82-jarige man is woensdagavond 3 augustus in brand gevlogen. Dit gebeurde in de kamer van de man op de vierde verdieping in een seniorencomplex aan de Sportlaan in Oud-Beijerland. De man wilde de folie die nog op het voertuig zat er af halen door er een aansteker bij te houden. Dat ging mis. Er ontstond een behoorlijke brand aan de scootermobiel. Op de verdieping ontstond rookontwikkeling. Het brandalarm ging af waarna er direct actie werd ondernomen door bewoners en medewerkers. De 82-jarige man werd uit zijn kamer gehaald. Hij had een verbrande middelvinger. Drie vogelkooien met zon 15 vogels erin werden in veiligheid gebracht. Een vogeltje overleefde het niet ten gevolge van de brand. De brand bleek beperkt tot de kamer en werd geblust door de brandweer. Wel ontstond er water- en rookschade. De 82-jarige man wordt tijdelijk in een andere kamer ondergebracht. Alle betrokkenen waren aangeslagen van de brand. Hen is slachtofferhulp geboden.