Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven - Arnhemmer verdacht van bestelen werkgever
Publicatiedatum: 04-08-2005

Een 26-jarige man uit Arnhem is woensdagavond door de Duivense politie aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking. De man zou goederen in bezit hebben van zijn werkgever, een bedrijf in Duiven. De zaak kwam aan het licht nadat het bedrijf zelf een onderzoek had ingesteld naar diefstal van goederen. Bij de Arnhemmer werden in diens auto spullen aangetroffen. Het bedrijf schakelde hierop de politie in die de Arnhemmer aanhield. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Door het bedrijf is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - dronken Arnhemmer op de fiets van snelweg gehaald
Publicatiedatum: 04-08-2005

Surveillerende agenten van de Elster politie hebben in de nacht van woensdag op donderdag op de A325 bij Elst een beschonken fietser van de weg gehaald. De man, een 23-jarige Arnhemmer, bleek over de vluchtstrook te rijden vanuit Nijmegen richting knooppunt Ressen. Toen de agenten de Arnhemmer aanspraken roken ze alcohol, waarna hij werd aangehouden voor het ondergaan van de ademanalyse. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 1,57. Dat is driemaal zoveel als is toegestaan. De man is met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Passanten hadden even voor drie uur de politie gebeld nadat ze de fietser over de vluchtstrook hadden zien rijden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lingewaard - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 04-08-2005

Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn woensdag diverse verkeerscontroles uitgevoerd in de gemeente Lingewaard. Het VHT hield snelheidscontroles in Huissen en Haalderen. Hieronder een overzicht:
- Op de Polseweg in Huissen werden tussen 15.15 en 21.15 uur 412 hardrijders geflitst. In totaal 1350 voertuigen waren in die periode de radar voorbij gereden. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u terwijl er op deze weg niet harder gereden mag worden dan 50.
- In Haalderen werd gecontroleerd op drie plaatsen op de Van der Mondeweg. In totaal 60 hardrijders kunnen binnenkort een boete thuis verwachten omdat ze te hard hadden gereden. Er werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 84 km/u, terwijl op deze weg 50 de limiet is. Het VHT controleerde tussen vier en tien uur. Tussen 18.30 en 20.30 werd ook met behulp van de Lasergun op snelheid gecontroleerd. Daarbij werden nog eens 8 bestuurders bekeurd die te hard hadden gereden. Nog eens 8 automobilisten kregen ook een bon omdat ze geen gordels droegen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Ede - motorrijdster gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 04-08-2005

Een 42-jarige motorrijdster uit Scherpenzeel is woensdagavond in Ede gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer is met ondermeer een verwonding aan haar arm en buikklachten naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over zes op de kruising van de Provincialeweg N224 met de Apeldoornseweg. Het slachtoffer reed naar eigen zeggen over de N224 van Arnhem richting Ede en moest afremmen voor stilstaand verkeer voor haar. Vermoedelijk had ze te hard geremd waardoor de motor onderuit gleed en tegen een stilstaande auto botste. De bestuurder van de stilstaande auto, een 32-jarige Edenaar, kwam met de schrik vrij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Kootwijkerbroek - beschonken op de tractor

Publicatiedatum: 04-08-2005

Tegen een achttienjarige man uit Barneveld is woensdagavond proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed van alcohol op een tractor in Kootwijkerbroek. Bij de politie werd even voor middernacht gemeld dat er op de Kamperweg in Kootwijkerbroek een aanrijding zou hebben plaatsgevonden waarbij de veroorzaker, een tractor, zou zijn doorgereden. Agenten stelden daarop een onderzoek in en troffen op de Essenerweg de gedupeerde en de vermoedelijke doorrijder aan. Uit politieonderzoek bleek echter dat de tractor niets van doen had gehad met een aanrijding. De agenten roken echter wel alcohol bij de achttienjarige Barneveldse bestuurder en lieten hem een ademtest ondergaan. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van bijna anderhalf maal zoveel als is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth e.o. - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 04-08-2005

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag verkeerscontroles gehouden in Doorwerth en Oosterbeek. Hieronder een overzicht:

- Op de Van de Molenallee in Doorwerth werd tussen 10.15 en 12.30 uur gecontroleerd op de speerpunten van verkeersveiligheid: snelheid, autogordels, roodlicht en helm. Ruim 300 passanten werden aan een controle onderworpen. Daarvan waren er 5 die bekeurd werden wegens te hard rijden; nog eens 5 bestuurders kregen een bon omdat ze de gordel niet om hadden. Voor de overige onderwerpen werden geen overtredingen waargenomen. Bij de snelheidscontrole werd gebruik gemaakt van de Lasergun; overtreders werden zo meteen met hun rijgedrag geconfronteerd.

- Tussen 10.45 en 13.15 uur werd eveneens op de Van der Molenallee een radarsnelheidscontrole gehouden. Dat leverde 17 overtredingen op onder 360 passanten.

- Op de Utrechtseweg in Doorwerth werd tussen 13.00 en 15.45 uur een verkeerscontrole gehouden waarbij speciaal gelet werd op snelheid, autogordels en helm. Van de ruim 1000 gecontroleerde automobilisten kregen er 35 een bekeuring voor snelheidsovertredingen en 11 voor het rijden zonder gordels. Daarnaast werden 55 bromfietsers gecontroleerd, waarvan er één een bon kreeg voor het rijden zonder helm. In de categorie overige overtredingen werden nog eens 12 bekeuringen uitgedeeld ondermeer voor niet handsfree bellen en het rijden op een opgevoerde brommer. Hoogst gemeten snelheid bij snelheidsovertredingen was 77 km/u (waar maximaal 50 is toegestaan).

- Tussen 14.00 en 16.00 uur werd wederom op de Utrechtseweg in Doorwerth een radarsnelheidscontrole gehouden. Daarbij werd 1 bestuurder geflitst die harder reed dan de daar geldende 80 km/u. Van ruim 1200 passanten werd de snelheid gemeten.

- In Oosterbeek werd tussen 16.15 en 17.00 uur gecontroleerd op de Stationsweg. Van de 60 gecontroleerde automobilisten reden er 8 harder dan 50 km/u en kregen er 3 een bon omdat ze geen gordels droegen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606