Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


4 augustus 2005


Inbraak woning


Oldebroek, Stationsweg, nacht van 2 op 3 augustus 2005,
De politie heeft aangifte opgenomen van een inbraak in een woning. Terwijl de bewoner sliep zagen inbrekers kans om na vernieling van een raam naar binnen te klimmen. Naast 2 GSM's werden ook de autosleutels weggenomen, waarna men met de betreffende auto is weggereden. Het betreft hier een blauwe Volvo 460 voorzien van het kenteken ZH-14-GN.


Rijden onder invloed


Hattem, Hessenweg, 4 augustus 2005, 01.30 uur

De politie hield op de Hessenweg de bestuurder van een personenauto staande en bij controle bleek deze iets te diep in het glaasje te hebben gekeken. De 26 jarige bestuurder uit Hattemerbroek blies aan het politiebureau een waarde van 1.0 promille, waar de helft maximaal is toegestaan. Een proces-verbaal is opgemaakt en de bestuurder kreeg een rijverbod voor de rest van de nacht.


Belemmeren van ambtshandelingen


Elburg, Beekstraat, 3 augustus 2005, 11.00 uur
Tijdens toezicht op de weekmarkt werd door een agent gezien hoe een bromfietser rijdend een geslotenverklaring van de weg negeerde. Bij controle van deze bromfiets bleek de bestuurder, een 14 jarige inwoner van Elburg, geen papieren bij zich te hebben en kon niet worden aangetoond of de bromfiets daadwerkelijk was verzekerd. Voor verdere controle werd de bestuurder aangezegd, dat de bromfiets overgebracht zou worden naar het politiebureau. De jongen was het hier niet mee eens. Hij belde zijn vader die vervolgens kwam en de bromfiets, ondanks dat deze officieel in beslag was genomen, meenam naar huis.
De vader (43) is later aangehouden wegens het belemmeren van het uitvoeren van ambtshandelingen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Tegen de zoon wordt proces-verbaal opgemaakt terzake een aantal verkeersovertredingen.


Inbraak woning


Putten, Stenenkamerseweg, 3 augustus 2005, tussen 15.00 en 17.15 uur
Nadat men was binnengekomen door de achterdeur van de woning te forceren werd de deur tussen bijkeuken en keuken ingetrapt. Hierna werd geld en een pinpas weggenomen. Met de pinpas is vervolgens op diverse plekken voor een behoorlijk bedrag geld gepind.


Winkeldiefstal met verzet


Harderwijk, Hondegatstraat, 3 augustus 2005, 16.15 uur
Een Nijverdals echtpaar met kind werd door een personeelslid van een kledingzaak betrapt op winkeldiefstal. Het personeelslid waarschuwde personeel van de naastgelegen winkel waarna de man, die de feitelijke diefstal had gepleegd werd aangesproken. De man liep mee de winkel binnen, maar wilde na een korte tijd weer weg. Hierbij ontstond een worsteling tussen de man en het personeel, waarbij de vrouw zich ook bemoeide. De man en de vrouw zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor, waarbij bleek, dat men in meerdere winkels diefstal had gepleegd, zijn beiden in verzekering gesteld.


Rijden onder invloed


Vaassen, Laan van Fasna, 4 augustus 2005, 01.10 uur
Een 21 jarige Terwoldenaar werd als bestuurder van een personenauto gecontroleerd op de Laan van Fasna. Daar bleek hij iets te diep in het glaasje te hebben gekeken. De blaastest aan het politiebureau wees een waarde van 0.9 promille uit, waar 0.5 het wettelijk maximum is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --