Persberichten 4 augustus 2005

's-Hertogenbosch 04-08-2005

DIEVEN OP HETERDAAD BETRAPT

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 19-jarige Amsterdammer aangehouden in de tuin van een woning aan de Demerstraat in s-Hertogenbosch. Agenten zagen dat van een auto die op het Rivierenplein geparkeerd stond, drie wielen ontbraken. Ze stelden onmiddellijk een onderzoek in in de omgeving en zagen twee mannen, de later aangehouden verdachte en een onbekend gebleven persoon wegrennen. De Amsterdammer kon in de tuin van de woning aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten De andere verdachte kon ontkomen.

MAN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag een 41-jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht geld weggenomen te hebben uit een woning van een bekende van hem aan de Otto Copesstraat in s-Hertogenbosch. De man kwam zich woensdagmiddag vrijwillig melden aan het politiebureau. De politie heeft de man voor verder onderzoek ingesloten.

AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Rosmalen De politie heeft donderdagochtend een 16-jarige inwoner van Rosmalen aangehouden in zijn ouderlijke woning. De jongen wordt er van verdacht op 6 juni zonder enige aanleiding een 36-jarige inwoonster van Rosmalen bij de keel gepakt te hebben in de Herman Moerkerklaan in Rosmalen. De jongen is ingesloten.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Vught Op de A2 ter hoogte van Vught heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 41-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man had te diep in het glaasje gekeken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Veghel Een 63-jarige automobilist is in die nacht betrapt op de Gasthuisstraat in zijn woonplaats. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

PAARD VALT OP VROUW

Rijkevoort - Een 36 jarige vrouw uit Volkel is op 3 augustus 2005 zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen, nadat een paard op haar terecht was gekomen. Tijdens een training in een manege aan de Spiekweg te Rijkevoort, sprong het paard over een omheining. Omdat het met de achterbenen achter het hek bleef hangen, kwam het ten val en viel boven op het slachtoffer, dat achter het hek stond te kijken. Het slachtoffer raakte zwaar gewond.

SNELHEIDSCONTRTOLE

Mill - Tijdens snelheidscontrole op de Domeinenweg en Vorleweg te Mill op 3 augustus 2005 zijn 10 bestuurders bekeurd. Max. 50 km en hoogst gemeten snelheid 81 km. De controle werd gehouden naar aanleiding van klachten van buurtbewoners.

HUISELIJK GEWELD

Sint Anthonis - Een 33 jarige man uit Schagerbrug is op 4 augustus 2005 aangehouden ivm mishandeling van zijn 36 jarige vrouw. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen.

HUISELIJK GEWELD

Heeswijk- Dinther - Een 42 jarige man uit Tilburg is op 3 augustus 2005 aangehouden ivm bedreiging van zijn 35 jarige vrouw. De man is inverzekering gesteld.

DODELIJK VERKEERSONGEVAL

Ravenstein - Op 4 augustus 2005 omstreeks 03.35 uur is een 23 jarige automobilist uit Maastricht dodelijk verongelukt op de A50 te Ravenstein. De man raakte met de wielen in de linkerberm en door een sterke stuurcorrectie sloeg de auto over de kop en kwam in een sloot tot stilstand.

DRUGSDEALERS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch - De politie heeft woensdag drie verdachten, twee inwoners van Den Haag, 31 en 32 jaar oud, en een 31-jarige Bosschenaar aangehouden bij een drugsactie. De 31-jarige Bosschenaar werd in het Peter de Gekstraatje in zijn woonplaats aangehouden. In de woning van de man werden ruim 30 bolletjes verdovende middelen aangetroffen. De man staat bekend als een veelpleger. Bij een drugsdeal op de Monseigneur Diepenstraat in s-Hertogenbosch werden de twee verdachten uit Den Haag aangehouden. Ook zij hadden een aantal bolletjes met verdovende middelen bij zich. Alle drie de verdachten zijn door het speciale veelplegersteam van de politie aangehouden en inverzekeringgesteld. Zij worden morgen voorgeleid voor de officier van justitie.

AUTO TEGEN TREIN

Rosmalen - Op 4 augustus 2005 omstreeks 10.20 uur is op de Ruttenhofstraat te Rosmalen een trein tegen een auto gereden. De auto werd bestuurd door een 44 jarige man uit Den Bosch. De trein schapte de auto, waardoor de schade beperkt bleef. De man kon zelf verder rijden. Er raakte niemand gewond.

ZAKJES WEED INBESLAGGENOMEN

Cuijk - Bij een 18 jarige jongen uit Cuijk zijn op 4 augustus 2005 8 zakjes weed aangetroffen en inbeslaggenomen. De man werd gecontroleerd op de Katwijkseweg te Cuijk. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.