Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 4 augustus

Alkmaar 04-08-2005 - 15.30 uur

Diefstal autos

Alkmaar, woensdag 3 augustus 2005.

Woensdag hebben de eigenaren van twee personenautos aangifte gedaan van diefstal van hun voertuig. Eén van de auto stond geparkeerd op Fabritiusstraat. Het betreft een auto van het merk Suzuki, type Alto. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken RP-80-PF. Deze diefstal is gepleegd tussen vrijdag 29 juli en woensdag 3 augustus.

De andere auto werd woensdag tussen 08.10 en 17.45 uur gestolen vanaf de Zijperstraat. Deze auto is van het merk Mazda, type 323 coupé. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken NT-NJ-37.

Man aangehouden na mishandeling jongen.

Alkmaar, woensdag 3 augustus 2005.

Woensdagavond werd een 20-jarige Alkmaarder aangehouden op de Kanaaldijk. Kort daarvoor had hij een 14-jarige jongen uit Alkmaar mishandeld. De jongen maakte deel uit van een groep jongelui die ter hoogte van het Vlasgat aan het zwemmen waren. Een aantal van hen sprong regelmatig van de daar gelegen brug. De dader zat met een aantal mensen inde directe omgeving te vissen. Plotseling liep hij op zijn slachtoffer toe, greep hem vast in zijn nek en gooide hem op de grond. Vervolgens schopte en sloeg de verdachte het slachtoffer een aantal keren. Door tussenkomst van een vrouw stopte de verdachte met de mishandeling. Hij werd ter plaatse door de gealarmeerde politie aangehouden. Hij is na verhoor in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

Vrouw van tas beroofd.

Alkmaar, woensdag 3 augustus 2005.

Woensdagmorgen tussen 07.50 en 08.05 uur werd een 51-jarige vrouw uit Alkmaar beroofd van haar tas. De vrouw fietste over de Faktorij toen een negroïde man plotseling uit de bossage stapte en de tas van het slachtoffer van haar rug trok. De verdachte rende weg in de richting van het winkelcentrum.

Man mishandeld

Alkmaar, woensdag 3 augustus 2005.

Woensdagavond werd een 33-jarige man uit Zaandam mishandeld. Dit gebeurde op de Stationsweg nabij het stationsgebouw. Het slachtoffer zat op de grond en werd, zonder dat daartoe aanleiding werd geven door een groep jongens/mannen geschopt en geslagen. Hierbij raakte het slachtoffer gewond aan zijn gezicht en mond. De daders reden weg in een personenauto. Van hen is geen goed signalement bekend.

Dronken bromfietser

Bergen, donderdag 4 augustus 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 34-jarige bromfietser uit Alkmaar aangehouden op de Bergerweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. In verband met de fysieke toestand van het slachtoffer kon hij geen blaastest afleggen. Om toch het alcoholpromillage vast stellen werd een hoeveelheid blad afgenomen. Uit onderzoek moet blijken of de man een strafbare hoeveelheid heeft gedronken.

Diefstal vanuit nieuwbouw

Enkhuizen, donderdag 4 augustus 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een nieuwbouwcomplex aan de Lijsterbesstraat. Vanmorgen ontdekten medewerkers van de aannemer dat een aantal deuren van appartementen waren ingetrapt. Vanuit zes woningen waren de groepenkasten uit de meterkast weggenomen. Ook bleek een hoeveelheid gereedschap uit een opslagruimte te zijn verdwenen.

Aanhoudingen na vechtpartij

Bergen, donderdag 4 augustus 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 22-jarige Alkmaarder aangehouden op de Karel de Grotelaan. Volgens een aantal getuigen was de man kort daarvoor, samen met een tot nu toe onbekende persoon, betrokken geweest bij een vechtpartij op die straat. Hierbij waren verschillende personen gewond geraakt. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Kort daarop werd een23-jarige man uit Bergen aangehouden op het Plein. De verdachte stond te urineren over een politieauto. Toen agenten de man hierover aanspraken en hem vertelde dat hij was aangehouden rende hij weg. Zijn broek zakte echter tot over zijn knieën waardoor hij ten val kwam en gewond raakte aan zijn kin. Ook deze man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politie. Hij wenste niet geholpen te worden aan zijn verwonding.

Fietsendieven aangehouden

Castricum, donderdag 4 augustus 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werden twee mannen van 22 en 23 jaar en afkomstig uit Castricum aangehouden op de Brederostraat. Een getuige had gezien dat beiden hadden ingebroken in een schuurtje achter een woning aan de Constantijn Huygensstraat. De getuige was de verdachten gevolgd en gaf via een mobiele telefoon zijn positie door aan de politie die vervolgens de daders aan kon houden. Het bleek dat zij vier fietsen hadden weggenomen uit het schuurtje. De mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na inbraak winkel

Alkmaar, donderdag 4 augustus 2005.

de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkel aan de Magdalenastraat. Men had een winkelruit vernield en een kassa uit het pand weggenomen. Tijdens een onderzoek in de omgeving werd op het Fnidsen een 34-jarige man uit Alkmaar aangetroffen. houden op het Fnidsen. Hij was gewond aan een hand en bij hem op de grond werd een geldla en kleingeld aangetroffen. De man kon geen goede verklaring geven over zijn verwondingen en de aanwezigheid van de geldlade en het geld. Hierop is hij aangehouden.

Bestuurder onder invloed van alcohol en drugs

Bergen, donderdag 4 augustus 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 19-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden op de Dorpsstraat. De man was met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto gereden. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 440 ug/l. Dat is tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De bestuurder verklaarde dat hij daarnaast XTC had gebruikt. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.