Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tweedehands fietsen gaan als warme broodjes weg op Fietsmarkt in Emmen

EMMEN ­ Op de tweede Fietsmarkt in Emmen is dit jaar een recordaantal tweedehands fietsen te koop. De meeste fietsen zijn afkomstig van de Stichting Veiligheidszorg Drenthe. Ook particulieren mogen op de Fietsmarkt hun rijwiel aan de man brengen. Daarnaast hebben een aantal fietshandelaren uit Emmen hun medewerking aan de Fietsmarkt toegezegd.

Organisator Bert Dijenborgh heeft gemerkt dat de tweedehands fietsmarkten aan een behoefte voldoen. "Zeventig procent van de aangeboden fietsen gaat over in andere handen. Op dit succes hadden wij niet gerekend. Tijdens de Zuidenveldtentoonstelling in Coevorden werden, ondanks het miserabel slechte weer, vijftig van de zeventig aangeboden fietsen verkocht. Ik denk dat dit mede het gevolg is van een slecht draaiende economie. Denk maar eens aan kinderen die straks met de fiets naar school gaan. Een nieuwe fiets is dan eigenlijk te duur."

Iedereen die een fiets, vouwfiets, driewieler, lig- of bakfiets wil verkopen of kopen, kan op de Fietsmarkt goede zaken doen. Verkopers kunnen aan het begin van een geldverslindende zomervakantie, op een aantrekkelijke manier geld verdienen en kopers hebben de mogelijkheid om voordelig een prima fiets te bemachtigen. Bovendien kan iedereen op de fietsmarkt gratis de postcode in laten graveren.

De Fietsmarkt in Emmen wordt gehouden tijdens de Vlindermarkt, op het plantsoen voor het postkantoor. Nu al staan voor het postkantoor vijf ingepakte fietsen.

Wie zijn of haar fiets wil verkopen, kan zich op de fietsmarkt inschrijven voor vijf euro per fiets. Registratie van de aangeboden en verkochte fietsen is verplicht. De fietsmarkt is geopend van 09.00 tot 17.00 uur.