Gemeente Veendam


Publicatiedatum: 04 augustus 2005

Expositie 'Groningen voor de Boeg' in het cultuurcentrum vanBeresteyn

De manifestatie Groninger Welvaart krijgt in het cultuurcentrum vanBeresteyn een vervolg met de expositie 'Groningen voor de Boeg'. Een expositie waarin een beeldend kunstenaar en een dichter aan elkaar gekoppeld zijn, wat een verrassend resultaat oplevert. Zoals bijvoorbeeld de bijdrage van Diana Ozon en Tineke Fischer . Zij 'monteerden' emailverkeer met een scheepsplank, een stuk touw en twee geschilderde panelen. Het bijzondere van dit project is dat de koppels in twee dagen tijd 'iets gezamenlijks' moesten presenteren en dat is wonderwel gelukt. Het ligt in de bedoeling dat alle kunstwerken verzameld worden in een boek met als titel 'De blauwe schuit' dat in september uit gaat komen.

Iedereen die de expositie in Groningen gemist heeft, kan nu zijn of haar hart ophalen tijdens openingsuren in vanBeresteyn. De expositie is te zien van 5 tot en met 27 augustus.

Ook in het kader van Groninger welvaart is in het Veenkoloniaal Museum nog te zien tot 18 september de expositie "Behouden door te gebruiken' door leden van de Groninger Kunstkring De Ploeg.

Locatie: Cultuurcentrum vanBeresteyn
Museumplein 5a
Veendam

Noot redactie: