Gemeente Capelle a/d IJssel

Rock n Roll in Schollevaar-Oost

Festiviteiten in Schollevaar Oost Het zomerpodium in Schollevaar-Oost zorgde vrijdag 29 juli weer voor veel gezelligheid. Het was buurtbewoner Kees de Jong die met KC & The Band een spetterende rock n roll show gaf met veel bekende rock en blues klassiekers. De toegestroomde kinderen genoten van de andere artistieke talenten van deze bewoner van Schollevaar: hij gaf een workshop Kinderen maken Kunst. Alle kinderen konden met verf en krijt een mooie tekening maken. Met deze tekeningen als uitgangspunt zal Kees op een aantal plaatsen in de wijk de kunst gebruiken om de wijk te versieren.

Het plein aan het Prado was wederom ingericht als een gezellig terras waar de bewoners van Schollevaar-Oost een drankje konden drinken. Voor de kleintjes stond er een enorm springkussen. Opbouwwerker Peter de Haan van de Bewonersondersteuning Capelle aan den IJssel was aanwezig om met bewoners over de toekomst van Schollevaar-Oost te praten.

Komend weekend Zomerpodium en openluchtbioscoop

Komend weekend is het dubbelop feest in Schollevaar-Oost. Vrijdagavond 5 augustus van 19.00 tot 21.00 uur geven Dave & Dave een spetterend optreden en een karaoke show. Bewoners worden uitgenodigd om mee te zingen. Kinderen kunnen thuis alvast de K3 teksten oefenen, eventueel met dansje, om dan de kunsten op het podium te vertonen. Bent u te verlegen om te zingen? Kom dan luisteren naar heerlijke meezingers en neurie stiekem mee onder het genot van een hapje en een drankje. De avond wordt verschoven naar het Aquarelveld door de geluidsnormen. De resterende avonden, 12 en 19 augustus, vinden weer plaats op het Prado.

Op zaterdag 6 augustus is er de derde openluchtbioscoop in het Schollebos. Bewoners van Schollevaar Oost zijn vanaf 21.30 uur welkom op de bekende plek in het bos. De film is: Spiderman II en begint om 22.00 uur.

Al deze activiteiten zijn onderdeel van het project Thuis in Schollevaar-Oost. De gemeente Capelle aan den IJssel en Comòsbwonen bieden de bewoners van Schollevaar-Oost gedurende de hele zomer allerlei leuke activiteiten en evenementen aan. Bewoners komen uit hun huis en leren elkaar kennen. Hierdoor gaan mensen zich veiliger voelen en meer inzetten voor de eigen woonomgeving. Opbouwwerker Peter de Haan van Bewonersondersteuning Capelle is bij alle activiteiten en evenementen aanwezig om te luisteren naar de ervaringen van buurtbewoners en goede initiatieven te ondersteunen. Projectbureau De Jonge Krijger organiseert de activiteiten en evenementen. Bewoners die het leuk vinden om mee te helpen met de organisatie van de activiteiten, of die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Bewonersondersteuning Capelle: 010-2270809.