Amsterdam RAI

Van 5 tot en met 21 augustus in Amsterdam RAI
Recordlengte van 1.600 meter

Kartrai 2005: grootste indoor kartbaan ter wereld

In zeven hallen van Amsterdam RAI ligt deze zomer bijna drie weken lang de grootste indoor kartbaan van de wereld. Onder de even veelzeggende als toepasselijke naam 'KartRAI' wordt van vrijdag 5 tot en met zondag 21 augustus een overdekte kartbaan geëxploiteerd met een recordlengte van 1.600 meter. De organisatie is in handen van Amsterdam RAI, in samenwerking met WorldKarts, exploitant van kartbanen in België en de Verenigde Staten.

Voor de KartRAI wordt het complete Europa-complex van Amsterdam RAI gebruikt, waarbij er door een gewijzigde indeling een nóg grotere kartbaan kan worden aangelegd dan bij de editie van vorig jaar. Senior product manager Sander Nieuwenhuizen van Amsterdam RAI: "Omdat de volledige Oosthal (Hal 4) nu ook beschikbaar is voor de kartbaan, ontstaat er een extra lang parcours van 1,6 kilometer. Nóg langer dus dan vorig jaar. Maar dat is niet het enige, we gaan de baan ook regelmatig veranderen, waardoor er elke keer weer een andere route door de RAI wordt gereden. De lengte blijft dan onveranderd, maar de bochten liggen compleet anders."

Nieuwenhuizen is ook blij met partner WorldKarts, dat voor de technische uitvoering zal zorgen. "Het is een bedrijf met een enorme ervaring als het gaat om grote en internationale kart-evenementen. Zij maken het bijvoorbeeld mogelijk dat er 120 gloednieuwe karts worden ingezet. Daardoor kunnen we werken met twee pitsstraten en hebben we de baan vrijwel continu in gebruik met heats waarin 50 rijders tegelijk de baan op kunnen," aldus Nieuwenhuizen.

Het grootste gedeelte van de 1,6 kilometer lange baan bevindt zich in de grote Europahal (Hal 1), maar het KartRAI parcours slingert ook door de Zuidhal (Hal 2), de Westhal (Hal 3), de Verbindingshal (Hal 6), de Amstelhal (Hal 7), de Noordhal (Hal 5) en de Oosthal (Hal 4). Naast het karten is er ruimte voor tal van andere spectaculaire activiteiten. Games en gadgets, race-simulatoren, er komt een heuse F16 van de Koninklijke Luchtmacht, een kermis en uiteraard is tijdens de KartRAI het Strand Zuid geopend, aan de westkant van het RAI-gebouw.

Relatie-evenementen
De recordbaan van de KartRAI zal ook worden ingezet voor groepsarrangementen en relatie-events. Daarbij kan de baan voor een bepaalde periode (een half uur of langer) exclusief worden gereserveerd, kan er voor entertainment worden gezorgd en bestaat de mogelijkheid van hapjes, drankjes of een compleet buffetmenu voor of na het karten. Alle informatie over deze arrangementen is binnenkort te vinden op de website www.kartrai.nl.

Openingstijden
De KartRAI gaat van start op vrijdag 5 augustus en is vanaf dan elke dag voor het publiek geopend van 11 tot 23 uur. Van 17 tot 20 uur is de baan tevens beschikbaar voor arrangementen en speciale reserveringen. De toegang tot het evenement is gratis.

Een heat van een kwartier op de grootste kartbaan van de wereld kost 25 euro, van maandag tot en met donderdag geldt tussen 12 en 14 uur een dalurentarief van ¤ 22,50.

Karten op de KartRAI is toegestaan voor personen van 16 jaar en ouder. Voor jeugd, van 8 tot en met 15 jaar, is er van maandag tot en met donderdag elke ochtend van 11 tot 12 uur gelegenheid om de baan op te gaan voor het speciale tarief van ¤ 12,50.

Om zeker te zijn van een plek wordt aangeraden om de heats via internet (www.kartrai.nl) te bestellen. Op deze site is tevens de meeste actuele informatie te vinden over de KartRAI 2005, net als via het RAI informatienummer 0900 - 2678373 (¤ 0,35 per minuut).

Amsterdam, 16 juni 2005

Noot voor de redactie /