Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


5 augustus 2005


Oplichter loopt tegen de lamp

Hij wordt er van verdacht al vele hotels te hebben opgelicht, maar in Apeldoorn ging het fout. De argwaan van hotelpersoneel en de "speurneus" van een agent deden de 33-jarige Rotterdammer de das om. De man had voor enkele dagen een hotelkamer geboekt, maar men vertrouwde z'n referenties niet. De man gaf aan voor een groot bedrijf in het westen van het land te werken, maar bij controle bleek men hem daar niet te kennen.
De politie werd donderdagmiddag om advies gevraagd en toen de man later op de avond z'n sleutel kwam ophalen nam de gewaarschuwde politie de man mee naar het politiebureau. De man kon zich niet legitimeren en de gegevens die hij gaf om zijn identiteit te controleren bleken niet te kloppen.
Tijdens het verhoor gaf de man aan zich niet goed te voelen, waarop de agenten besloten een ambulance te bellen. Deze bracht de man ter observatie over naar het ziekenhuis. Een agent bleef ter bewaking bij de man en toen deze in bed lag zag de agent opeens iets in diens schoen zitten. Dit bleek het paspoort van de Rotterdammer te zijn. Toen zijn gegevens in de politiecomputer werden getikt, bleek het vermoeden van het hotelpersoneel juist te zijn. De man blijkt een bekende van justitie te zijn en in het westen van het land hadden diverse politiekorpsen interesse in de man voor.....oplichting van hotels!
Zodra de man uit het ziekenhuis ontslagen wordt krijgt hij onderdak bij de politie.


Uddel - zwijnen gedood bij aanrijding


Drie wilde zwijnen zijn donderdagavond bij aanrijdingen onder Uddel om het leven gekomen. Rond 23.05 uur staken meerdere zwijnen de Amersfoorteweg. Een 25-jarige automobilist uit Andijk raakte een tweetal dieren en een 42-jarige automobilist uit Garderen kreeg ook een zwijn voor z'n auto. De dieren overleefden de aanrijding niet, de beide auto's liepen schade op.


Diefstal na vinden sleutel


Een 58-jarige vrouw aan de Bierbrouwershorst is ernstig gedupeerd. Dieven hebben afgelopen nacht haar spartamet uit de schuur gestolen. De schuur was wel afgesloten maar de dieven hebben de sleutel die verstopt was gebruikt om binnen te komen.


Hoog Soeren - inbrekers aangehouden


Een oplettende getuige en een actie van politie en Koninklijke Marechaussee hebben donderdagavond geleid tot de aanhouding van drie Rotterdammers (19,21 en 24) die betrapt waren bij een woninginbraak in Hoog Soeren. Het drietal had omstreeks 20.45 bij een woning ingebroken en was na te zijn betrapt op de vlucht geslagen. Het kenteken van de auto werd aan surveillerende agenten doorgegeven en tijdens hun zoekactie kwam er een belletje van een getuige die achter de auto reed. Hij had het hele gebeuren op de scanner gehoord. De getuige bleef de rijrichting doorgeven en de dieven vluchtten in de richting Elspeet. Agenten van de Veluwe werden op post gezet en ook personeel van de Koninklijke Marechaussee verleende assistentie. In de buurt van de A 28 reed de bestuurder zich vast op een rotonde, waarna het drietal kon worden aangehouden. Hun auto moest worden afgesleept.


Winkeldiefstal

Een 14-jarige Apeldoornse werd donderdagmiddag bij een schoenenzaak aan de Hoofdstraat op diefstal betrapt. Zij had een paar schoentjes van 11.45 in haar tas gestopt. Eerst draaide ze er om heen maar op het politiebureau bekende zij de diefstal. Ze gaat naar een preventieproject.


Man verdacht van onzedelijke gedragingen

De politie heeft donderdagmiddag een 33-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt op het Adelaarsplein onzedelijke opmerkingen en gedragingen richting jonge tieners te hebben gemaakt. De man werd aangehouden en ingesloten. De politie heeft inmiddels enkele verklaringen van de betrokken kinderen opgenomen. Inhoudelijk worden verder geen mededelingen gedaan.


Fietsenstalling in de as


De politie stelt een onderzoek in naar een brand in de fietsenstalling de Kring aan de Postmeestersdreef. De stalling brandde dinsdagmiddagrond 14.30 uur volledig uit en in de stalling lagen onder meer goederen van de Stichting Kinderopvang opgeslagen. De schade bedraagt enkele tienduizenden euro's. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900- 8844.


Hennepkwekerij ontmanteld


Agenten hebben donderdagmiddag aan de Rietdekkersdreef een hennepkwekerij in een woning ontmanteld. De bewoners waren niet thuis en via een geforceerde ruit gingen de agenten naar binnen. Op de bovenverdieping werd de kwekerij ontdekt. De 65 planten en installatie werden in beslag genomen om te worden vernietigd. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt en de NUON sloot de stroom af. De bewoner moet nog worden verhoord.


Jongen op opgevoerde bromfiets


Een motoragent heeft donderdagavond een 17-jarige jongen uit Deventer bekeurd voor een drietal overtredingen. Hij zag de jongen op z'n brommer over het fietspad van de Laan van Osseveld rijden. Hij had geen helm op en had zoveel haast om daar rijdende fietsers in te halen, dat hij hen bijna aan de kant drukte. De jongen werd met z'n brommer meegenomen naar het politiebureau en hier bleek hij geen bromfietscertificaat te hebben en z'n tweewieler bleek ook opgevoerd te zijn. Naast de bekeuringen is hij op zijn agressieve rijgedrag gewezen.


Einde berichten.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --