Politie Hollands Midden

Datum: 5 augustus 2005

Noordwijk Vernieling ruit strandpaviljoen De politie hield op donderdag 4 augustus rond 23.20 uur op de Paralell Boulevard een 21-jarige man uit Voorschoten aan. De man maakte deel uit van een groep die rond 23.10 uur even was neergestreken op het terras van een strandpaviljoen aan de Koningin Wilhelmina Boulevard . De eigenaar van het strandpaviljoen hield de groep in de gaten en zag tot zijn ontsteltenis dat toen zij opstapten één uit de groep met een gemikte trap een ruit van de afscheiding van het terras vernielde. Hij belde daarop de politie die de verdachte snel kon inrekenen. Na zijn verhoor mocht hij in de loop van de nacht weer het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Politie houdt verdachten van winkeldiefstal aan De politie hield donderdag 4 augustus rond 17.00 uur bij V&D aan de Aalmarkt een 56-jarige vrouw uit Leiden aan. Winkelpersoneel zag dat zij met drie broeken en een lege tas een paskamer inging om er met één broek en een volle tas uit te komen. Vervolgens hing ze die broek terug in de rekken en liep met de twee niet afgerekende broeken weg. Zij werd vervolgens door de beveiliging van het bedrijf aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Het bleek dat de vrouw bekend staat als veelpleger. Zij is vandaag voorgeleid aan de rechter - commissaris. Eerder die middag werd een 35-jarige vrouw uit Zoeterwoude in het warenhuis betrapt op het stelen van tijdschriften. Bij haar verhoor bekende zij nog twee winkeldiefstallen die zij kort voor haar aanhouding had gepleegd bij winkels aan de Haarlemmerstraat. Het ging hier om oogdruppels en een ketting. De vrouw mag zich op 23 september voor haar daden bij de Politierechter in Den Haag verantwoorden. Aan het einde van de avond werd zij weer op vrije voeten gesteld.

Leiden Politie houdt verdachten van diefstal fiets aan De politie hield vrijdag 5 augustus rond 06.10 uur op de Nieuwe Beestenmarkt een 16-jarige Rijnsburgse en een 17-jarige Zoetermeerse aan. Beide meisjes werden tijdens het stelen van een fiets in een fietsenstalling aan het Stationsplein betrapt door een 23-jarige man uit Leiden. Toen hij er wat van zei vlogen de meisjes de man aan. Hij werd geslagen en geschopt en zijn fiets werd vernield. Daarna vertrokken de meisjes met de gestolen fiets. De Leidenaar belde de politie. Deze trof de meisjes met de fiets op de Nieuwe Beestenmarkt aan. De meisjes zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen ze voort.

Leiden Onder invloed rijden De politie hield vrijdagnacht 5 augustus twee automobilisten aan voor het rijden onder invloed. Rond 00.45 uur zagen agenten een auto met de mistlichten aan op de Valeriusstraat rijden. Toen zij de 28-jarige bestuurder uit Leiden controleerden stelden ze drankgebruik bij hem vast. De uitslag van de ademanalyse was 320 ug/l. Teven bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, was zijn auto niet verzekerd en zat er geen APK meer op. Rond 2.45 uur controleerden de agenten op de Verdistraat een 26-jarige automobilist uit Valkenburg. De controle volgde nadat de man met zijn auto een nogal ruime bocht nam. Ook bij hem werd drankgebruik vastgesteld. De uitslag van de ademanalyse was 460 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De verdachten kregen een proces-verbaal.

Leiden Politie houdt verdachte van auto-inbraak aan De politie hield op donderdag 4 augustus rond 18.10 uur op de Marktsteeg een 27-jarige man uit Leiden aan. De man voldeed aan een signalement van een auto-inbreker die kort voor 18.00 uur op de Kaasmarkt had toegeslagen. Een ruit van een auto van een 33-jarige vrouw uit Oegstgeest werd ingeslagen. Toen de agenten de man in het zicht kregen maakte deze zich uit de voeten. Met vermoedelijk een tweede man reden ze op een fiets weg. Op hun vlucht werd een tas met daarin een fotocamera weggegooid. Kort daarop zagen agenten de 27-jarige en hielden hem aan. Hij is ingesloten. Hij ontkent iets met de auto-inbraak of weggegooide camera te maken te hebben. De politie zet vandaar het onderzoek voort.

Roelofarendsveen Motorrijdster raakt wegversmalling Een 23-jarige motorrijdster uit Roelofarendsveen kwam vrijdag 5 augustus rond 06.50 uur met haar motor op het Westeinde ten val nadat zij een wegversmalling had geraakt. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Bodegraven Auto gestolen na inbraak in woning De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Koninginneweg. De inbraak vond van donderdag 4 op vrijdag 5 augustus plaats. Bij de inbraak werd ook een zilvergrijze Mazda 626 gestolen. Verder werden uit de woning gestolen audio-, video- en computerapparatuur, enkele mobiele telefoons en geld. De bewoners lagen tijdens de inbraak boven te slapen.

Gouda Parkeerbeheerder mishandeld Een 52-jarige parkeerbeheerder uit Gouda werd donderdag 4 augustus rond 19.55 uur tot twee keer toe door een automobilist omver geduwd. De man liep hierdoor een pijnlijke knie en borstkas op. De automobilist parkeerde zijn auto op het parkeerterrein Klein Amerika en is weggelopen. De politie is op zoek naar hem. Het incident ontstond nadat de parkeerbeheerder de man had gevraagd zijn auto even te verplaatsen. Deze stond hinderlijk nabij de slagboom bij de inrit van het terrein. De man wilde dit niet doen. Toen de parkeerbeheerder daarop besloot hem te bekeuren duwde de man hem hardhandig weg.

Gouda Mannen ruziën Twee 33-jarige mannen uit Gouda kregen het donderdag 4 augustus rond 17.10 uur op de Van Beverninghlaan met elkaar aan de stok. Eén man maakte zich kwaad omdat hij zag dat de andere Gouwenaar vrouwen lastig viel en zelf door hem werd bespuwd. Hij kende de Gouwenaar van het lastig vallen van zijn vriendin en het mishandelen van zijn vriend. De man stapte dan ook van zijn fiets, zocht en vond een stok en verkocht de Gouwenaar een paar klappen. Deze liep letsel op aan het gezicht en moest zich in het Groene Hart Ziekenhuis onder behandeling stellen. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Opgeven valse naam De politie hield donderdag 4 augustus rond 23.10 uur aan de Gildenburg een 24-jarige Gouwenaar aan. De man kon zich niet legitimeren, gaf een naam op die bij navraag door de agenten niet juist bleek te zijn. Hij krijgt daarvoor een proces-verbaal. De agenten waren naar de Gildenburg gekomen na melding van overlast door jongeren. Het bleek dat vier jongeren de gashendel van een scooter met regelmaat opentrokken. Toen de agenten de jongeren naar hun legitimatie vroegen kon de verdachte deze niet tonen en gaf een valse naam op.

---------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --